Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Advokátska komora pozastavila výkon kontroverznej advokátke Adriane Krajníkovej
Zdielať na

Advokátska komora pozastavila výkon kontroverznej advokátke Adriane Krajníkovej

Archívna reportáž

Podnik porušuje opatrenia

BRATISLAVA / Slovenská advokátska komora tak rozhodla na základe návrhu predsedníčky Revíznej komisie SAK. Krajníková je známa svojim častým vystupovaním o nulitných nariadeniach vlády spojených s protiepidemiologickými opatreniami. Zastupovala aj prešovský bar, v ktorom vedome porušovali protipandemické opatrenia. Taktiež zastupovala mamičku, ktorá si odmietla dať rúško aj sa dať otestovať na Covid-19, v októbri v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice.

V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa SAK Alexandra Donevová. "Na advokátku komore prišlo množstvo sťažností, z ktorých doteraz už štyri boli vyhodnotené ako dôvodné a boli podané návrhy na začatie disciplinárneho konania. Návrh na pozastavenie advokátskej činnosti Adriane Krajníkovej bol podaný na základe mimoriadnej závažnosti konania vyhodnoteného Revíznou komisiou SAK ako možné disciplinárne porušenie predpisov SAK a advokátskej etiky,“ vysvetlila Donevová.

Advokátka podľa SAK svojím konaním tak závažne znižuje dôstojnosť advokátskeho stavu, že ochrana stavu ako aj ochrana verejnosti a spotrebiteľov právnych služieb nevyhnutne vyžaduje postup podľa Zákona o advokácii. Rozhodnutie bude právoplatné po doručení, prípadne na základe domnienky doručenia rozhodnutia advokátke.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy