Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mobilné odberové miesta budú priamo v lyžiarskych strediskách. Začali sa intenzívne prípravy
Zdielať na

Mobilné odberové miesta budú priamo v lyžiarskych strediskách. Začali sa intenzívne prípravy

SLOVENSKO / V lyžiarskych strediskách majú obrovskú radosť. Už konečne vedia, ako to s nimi bude vyzerať v najbližších dňoch i počas vianočných sviatkov. Zákaz vychádzania, ktorý začína platiť v sobotu má viacero výnimiek a patrí tam aj lyžovanie. Po včerajšej tlačovke sa v strediskách začali ešte intenzívnejšie prípravy.

Pre mnohé lyžiarske strediská je toto perfektný predčasný vianočný darček. Niekde už začali, inde sa na lyžovačku len chystajú. Tak napríklad v Tatranskej Lomnici sa začala sezóna veľmi romanticky. Inverzné počasie vymaľovalo Tatry na bielo. Hore je veľmi teplo, tam je ešte veľa práce, dole si to ľudia užívajú aj napriek situácii, ktorá je.

"Lyžovanie je individuálny šport, všetko je tu nachystané, vyznačené rozostupy, teším sa, že tu môžem byť," hovorí jeden z lyžiarov v Tatranskej Lomnici. Lyžovať sa ale chodí oveľa menej ľudí. Zrejme si musia zvyknúť na novú povinnosť predtým, ako sa dostanú na svah. "Predpokladáme, že ľudia ešte nie sú zvyknutí dávať sa testovať, po nejakej rýchlej osobnej skúsenosti tie počty začnú znova rásť a stane sa toto testovanie bežnou súčasťou lyžiarskeho života," tvrdí manažér strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský. 

Úplne inak to vyzerá v Bachledke. Lyžovať mali už v piatok, ale všetko im pokazilo počasie. Na svojom mieste je už všetko, dezinfekcie, informačné tabule, pokyny ale kedy sa umúdri počasie netušia. "Akonáhle budeme môcť dosnežiť zjazdovky, pripraviť ich tak, aby boli všetci spokojní, sme tak nachystaní, že vieme lyžiarsku sezónu spustiť," hovorí marketingová manažérka lyžiarskeho strediska v Bachledovej doline Kristína Jakubová.

Počas víkendu sa v Jasnej i vo Vysokých Tatrách očakáva, že do stredísk príde oveľa viac lyžiarov, ako cez týždeň. "Od pondelka budú fungovať mobilné testovacie miesta už priamo v strediskách, zvýšime tým nie len počty testovaných osôb na Slovensku ale zároveň, to pomôže vylepšiť nastavený režim preventívnych opatrení," telefonuje hovorca TMR Marián Galajda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy