Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Traja mladíci vyslobodili topiacu sa srnku. Prelomil sa pod ňou ľad
Zdielať na

VIDEO: Traja mladíci vyslobodili topiacu sa srnku. Prelomil sa pod ňou ľad

KEŽMAROK / Na rybníku pri Kežmarku sa pod srnkou prelomil ľad, následne uviazla vo vode medzi kryhami. Dostala šancu na život najmä vďaka trom odvážnym mladým mužom. 

Trojica kamarátov, ktorí otužujú sa stretli na brehu rybníka. Chceli si zaplávať v jedno stupňovej vode. Prvý prišiel Matej, ktorý si všimol vo vode zviera, ktoré sa snažilo plávať. "Som neváhal ani minútu, vyzliekol som sa a zobral som sekeru a išiel som sekať ten prvý úsek k nej," hovorí záchranca Matej Vernarský.  

​Ľubomír a Maroš sa hneď po príchode ku kamarátovi pridali. "Tým, že sme my na chlad zvyknutí, tak sme sa vyzliekli a išli jej pomôcť do tej vody a snažili sme sa dostať ju k brehu," hovorí záchranca Ľubomír Kulig. 

Marošovi sa podarilo doplávať až k vysilenej lani, najprv sa ho bála no neskôr sa upokojila. "Pohladil som ju a som sa ju snažil naviesť na breh," hovorí Maroš. Čas hral proti ním, nemohli byť v tak studenej vode dlho. Medzitým na miesto prišli hasiči a pridali sa k pomoci.

Hasiči nenechali zviera len tak, niekoľko minút sa jej prihovárali a chceli ju postaviť na nohy. Zviera bolo vysilené a dezorientované.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy