Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalší sexuálny škandál na škole vo Veľkom Mederi: Učiteľ mal zneužívať dievčatá
Zdielať na

Ďalší sexuálny škandál na škole vo Veľkom Mederi: Učiteľ mal zneužívať dievčatá

Archívne video

DUNAJSKÁ STREDA / Dunajská Streda sa otriasa škandálom. Obvinený učiteľ mal škole zneužívať dievčatá a zároveň je podozrivý zo zneužitia svojej vlastnej dcéry.

Maloleté dievčatko sa malo zdôveriť svojej matke, že ju vlastný otec obchytkával. Učiteľová ex-manželka všetko nahlásila na polícií. Vyšetrovaním zistili, že obťažovať mal okrem svojej dcéry aj žiačky základnej školy.  "Pred 8 rokmi mal do svojho bytu zavolať len 14 ročné dievča, ktorého sa mal fyzicky dotýkať a bozkávať ho na ústa," uviedla policajná hovorkyňa Elena Antalová.

A to nie je všetko. Na prelome minulého roka mal pedagóg priamo v budove základnej školy obťažovať ďalšiu 14 ročnú žiačku. Podľa polície na dievča cez sociálne siete naliehal, aby mu dovolila aj viac, ako len bozky. Učiteľa pred pár dňami zadržali a aktuálne sa nachádza vo väzbe. Hrozí mu 12 rokov za mrežami. "Vyšetrovateľ obvinil muža z okresu Dunajská Streda v dvoch prípadoch zo zločinu sexuálneho zneužívania. Zároveň je podozrivý aj zo zneužitia vlastnej dcéry," dodala Antalová.

 O stanovisko sme chceli požiadať aj školu, kde učiteľ učil, no keď nás zamestnankyňa videla, zamkla pred nami dvere.  Oslovili sme preto aj zriaďovateľa pod ktorého základná škola patrí. Na kameru sa nám nikto nevyjadril. Primátor Veľkého Medera na správy ani opakované telefonáty nereagoval. Popoludní nám, ale prišlo písomné stanovisko.
"Mesto Veľký Meder vyjadruje poľutovanie nad vzniknutou situáciou a s veľkým znepokojením prijalo túto informáciu. Nakoľko sa jedná o veľmi citlivý prípad v štádiu vyšetrovania, bez právoplatného rozsudku, nechceme sa bližšie k tejto veci vyjadrovať. Mesto Veľký Meder, ako zriaďovateľ ZŠ nedostalo žiadne podnety na osobu učiteľa počas rokov jeho pracovnej činnosti. Žiadame všetkých, aby v prípade akéhokoľvek podozrenia na správanie sa pedagógov ako aj iných zamestnancov mesta, ktoré odporuje etickému kódexu kontaktovali vedenie školy alebo zriaďovateľa."

Podľa informácií TV JOJ toto nie je jediný sexuálny škandál, ktorý sa v škole odohral. Pred niekoľkým rokmi mala jedna z učiteliek fotiť maloleté žiačky a ich fotografie ponúkať a predávať na sociálnych sietiach. Bývalá učiteľka si za to ešte v súčasnosti odpykáva trest.
V prípade dokázania viny mu hrozí až 12 rokov vo väzení.
Polícia tak aj naďalej apeluje na rodičov, aby v prípade podozrenia zo sexuálneho zneužívania nečakali a ihneď kontaktovali bezplatné linky pomoci a políciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy