Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Za brutálny útok sa otec Martinka (5) postavil pred súd. Chlapčekovi ostanú trvalé následky, no otec sa cíti byť nevinný
Zdielať na

Za brutálny útok sa otec Martinka (5) postavil pred súd. Chlapčekovi ostanú trvalé následky, no otec sa cíti byť nevinný

BREZNO / Na Okresnom súde v Brezne dnes začal proces s mužom, ktorý brutálne zbil malého syna. Chlapček, ktorý skončil v ťažkom stave v banskobystrickej nemocnici má doteraz následky a podstupuje ďalšiu liečbu. A to aj rok od hroznej bitky. Obžalovaný dnes pred sudcom vypovedal niekoľko hodín.

Je to už rok čo Horehroním otriasol šokujúci prípad brutálnej bitky malého Martinka. Surovo ho pritom podľa obžaloby dobil jeho vlastný otec Marek. Eskortovali ho na Okresný sud v Brezne, kde dnes začal proces.

Koncom novembra 2019 bojovali o Martinkov život lekári v banskobystrickej nemocnici. Chlapček vyžaduje aj rok po bitke ďalšiu liečbu a právny zástupca chlapčeka hovorí o trvalých následkoch. "Zastupujem záujem maloletého, žije u starej mamy. V rámci konania sme si  uplatnili náhradu škody aj bolestné, rovnako ako náhradu nemajetkovej ujmy . Tie trvalé následky tam budú," uviedol zástupca maloletého Peter Dlhopolček.


Otec sa necíti sa vinný a popiera spáchanie skutku. "Prioritou je môj klient, aby ten výsledok bol čo najlepší," povedal obhajca obžalovaného Stanislav Rešutík.

Bude to zrejme dlhý proces a prejednávané podrobnosti domácich pomerov v rodine budú len pre silné povahy. Všetko sa dialo za múrmi domu v Hronci. Ten je už takmer rok prázdny. "Poštu nepreberajú a tá sa nám vráti. Neviem, kde sa nachádzajú. Mám vedomosť o tom, že sa o deti stará sociálka," uviedol starosta Bohuslav Nemky.


Martinkovi ďalší traja súrodenci sú v detskom domove, ich mama sa odsťahovala a o deti nejaví záujem. Podľa najnovších informácií sama čelí obvineniu z týrania. "Maloletému synovi odopierala poskytovať stravu a zdravotnú starostlivosť. Ako matka zanedbávala aj jeho emocionálne a sociálne potreby. Obvinená je stíhaná na slobode a vyšetrovanie prípadu aj ďalej pokračuje," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

V prípade dokázania viny hrozí obžalovanému mužovi 7 až 15 ročný trest. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy