Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Prípad Judity, ktorá mala dobodať 16-ročného Tomáša, sa blíži ku koncu
Zdielať na

Prípad Judity, ktorá mala dobodať 16-ročného Tomáša, sa blíži ku koncu

ŽILINA / Minulý rok v máji otriasla Žilinou brutálna vražda len 16 ročného študenta gymnázia Tomáša. Toho mala v byte na sídlisku Vlčince podľa obžaloby dobodať jeho spolužiačka a kamarátka rovnako stará Judita. Judita je od obvinenia z vraždy vo väzbe, už v piatok by ale mohol padnúť rozsudok.

Proces sa blíži ku koncu v pojednávacej miestnosti dnes odzneli záverečné reči. Už na prvom hlavnom pojednávaní, ktoré bolo tento rok 9.januára sudkyňa z procesu pre citlivosť prípadu vylúčila verejnosť. Rozhodol vek obžalovanej ako aj zavraždeného Tomáša obaja mali v tom čase len 16 rokov. Judita už ale o pár dní dosiahne plnoletosť.  Podľa obžaloby mala Judita Tomáša dobodať. Na tele mal 49 bodno-rezných rán. Judita tvrdí, že to čo jej kladú za vinu nespáchala, záverečné reči predniesli všetky procesné strany aj obžalovaná a aj jej advokáti. "Si myslím, že bola hodne výpovedná vniesla veľa svetla do prípadu, veľa vecí sa vysvetlilo a preukázalo ja si myslím že to bola ťažká váha," povedal otec Judity Miloš Konečný.



Keďže aj záverečné reči sú neverejné vyjadriť sa k nim nechcel ani prokurátor a ani splnomocnený zástupca rodiny zavraždeného Tomáša. Juditin otec je o nevine dcéry presvedčený. "Nie, že verím v nevinu ja som o nej presvedčený od začiatku. Žiadna vina sa nestala Judita skutok, ktorý jej je kladený za vinu nespáchala, takže nie je o čom debatovať," dodal otec.

Judita v čase skutku nebola plnoletá, za vraždu jej tak hrozí trest až 15 rokov. Rodina zavraždeného Tomáša verí v spravodlivosť.
"Verím v spravodlivý trest a v spravodlivé rozhodnutie súdu," povedala Tomášova matka v januári. Už v piatok na súde zaznie verdikt.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy