Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Známa meteorologička prezradila, aké počasie čaká Slovensko. Príde Martin na bielom koni?
Zdielať na

Známa meteorologička prezradila, aké počasie čaká Slovensko. Príde Martin na bielom koni?

BRATISLAVA / V stredu 11. novembra má meniny Martin, ktorý sa v našich pranostikách spomína veľmi často. Mal by prísť na bielom koni a mal by priniesť aj do nižších polôh sneh.

Na predpoveď počasia počas nasledujúcich dní sa bližšie pozrela meteorologička TV JOJ Miriam Jarošová. Ako informovala, sneženie v nížinách sa  priemerne vyskytuje v polohách do 300 metrov práve v období Martina. "Ale takto to bolo najmä v rokoch pred rokom 1980. Po tomto roku sa už sneženie na Martina objavovalo poskromne. Naposledy to bolo v roku 2007, keď sa aj na Podunajskej nížine objavila snehová pokrývka a nie iba sneženie. Na horách v tomto čase už bola aj súvislá snehová pokrývka, no tento rok chýba sneh na Chopku a aj na Lomnickom Štíte je iba symbolická hodnota," skonštatovala Jarošová.

Martin nepríde ani v ďalších dňoch. Naďalej zostane sychravo, hmlisto s teplotami nad nulou aj cez deň a na väčšine územia aj v noci. Môžeme očakávať, že v stredu bude prevažovať hmlisté počasie s ojedinelým mrholením. Na horách a len ojedinele aj v nižších polohách slnečno. Denná maximálna teplota bude od 3 do 8 stupňov, pri slnečnom počasí okolo 10 stupňov.
"Aj štvrtok, piatok či sobota sa budú podobať ako vajce vajcu," prezradila maeteoguru. Ako ďalej uviedla, naďalej zostane zamračené, s nízkou oblačnosťou a hmlisto. Hmly môžu zrána aj namŕzať. Na horách a len ojedinele aj v nižších polohách bude zmenšená oblačnosť. "Bude minimálny rozdiel medzi minimálnou nočnou a maximálnou dennou teplotou - očakávame teplotný interval v noci od 6 do 0 a cez deň od 3 do 9, pri slnečnej oblohe do 11 stupňov," dodala Jarošová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy