Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nebezpečná nehodová zákruta v obci na východe Slovenska. Starostka sa obáva najhoršieho
Zdielať na

Nebezpečná nehodová zákruta v obci na východe Slovenska. Starostka sa obáva najhoršieho

ILIAŠOVCE / Kombinácia nezvládnutia riadenia a vyššej rýchlosti znamená v nebezpečnej zákrute pri Iliašovciach vážnu nehodu. Autá často vyletia z cesty pred dedinou, preskočia dvojmetrový zráz a skončia v poli. Starostka dúfa, že kompetentné orgány rizikovú zákrutu lepšie označia.

Aj v sobotu večer mierila do Iliašoviec 23-ročná vodička. V tejto zákrute dostala šmyk a nasledoval obvyklý scenár. "Z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy, najmä svojim schopnostiam, v ľavotočivej zákrute zišla s vozidlom mimo vozovku," uviedol Jaroslav Ličák, Oddelenie prevencie a komunikácia KR PZ KE.

Žena síce potrebovala záchranársku pomoc, no neutrpela vážne zranenia. Auto však ostalo po prelete cez medzu poriadne rozbité. V tomto roku ide o tretiu nehodu v tejto zákrute. "Urgovali sme po prvej nehode, ktorá sa stala v apríli, aby nám tu dali nejaké značenie, lebo žiadne značenie tu nebolo. Bola zabezpečená jedná značka, ktorá je vyššie zákruty," vyjadrila sa Anna Frankovičová, starostka Iliašoviec.

Starostka však dodáva, že je to málo. Miestni nebezpečenstvo zradnej zákruty poznajú, cezpoľných prekvapí. "Ak by bolo značenie tými šípkami, ktoré naozaj ten vodič už neprehliadne, tak by sa to nestávalo a by opatrnejšie chodili," skonštatovala Frankovičová. "Správca komunikácie bol zo strany ODI OR PZ v Spišskej Novej Vsi opakovane upozornený na potrebu doplnenia záchytných zariadení na cestách II. a III. triedy," povedal Ličák.

Obec tu plánuje výstavbu domov. Starostka si myslí, že ak sa situácia nezmení, raz buď dôjde k smrteľnej nehode, alebo auto skončí u niekoho v dome. "V tomto úseku podľa všetkého nebola požiadavka na osadenie zvodidiel, a tak isto tento úsek neevidujeme ani ako úsek s častými dopravnými nehodami. Cesta je označená dopravným značením, ako ostrá zákruta vľavo a podľa našich informácií sklon cesty je vyhovujúci," uviedla hovorkyňa KSK Anna Terezková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy