Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muža s operovanou nohou a pozitívnym testom prepustili z nemocnice. Domácu liečbu ale absolvovať nevie, je bezdomovec
Zdielať na

Muža s operovanou nohou a pozitívnym testom prepustili z nemocnice. Domácu liečbu ale absolvovať nevie, je bezdomovec

ŽABOKREKY NAD NITROU / Príbeh bezdomovca, ktorého odviezli do nemocnice, aby mu operovali nohu. Napriek tomu, že si neplatí žiadne poistenie, starali sa o neho mesiac. V piatok ho prepustili do domáceho liečenia. Je imobilný a navyše pozitívne testovaný na koronavírus. Hrozilo, že skončí na autobusovej zastávke.

Takto to vyzeralo v Žabokrekoch nad Nitrou. Z nemocnice v Partizánskom tam priviezli 60-ročného Jozefa. Operovali mu nohu a strávil tam mesiac. "Tento pacient si už niekoľko dní nevyžaduje starostlivosť v nemocnici," vraví riaditeľ nemocnice Gabriel Krbúšik. 

V nemocnici urobili všetko, čo sa dalo a prepustili ho do domáceho liečenia. Pán Jozef je však bezdomovec. "Býval na zastávke, potom v maringotke," hovorí starosta obce Žabokreky nad Nitrou Cyril Cabadaj. Teraz sa vrátil do dediny. Nedokáže chodiť a navyše je Covid pozitívny.

Spočiatku to vyzeralo tak, že ho zo sanitky vyložia na zastávke a tu zostane bývať. Starosta však nechcel ohroziť dedinčanov. Bezdomovec strávi karanténu v miestnosti v kultúrnom dome. "Pripravili sme mu posteľ, má tu vodu, radiátor a toalety," predstavuje riešenie Cyril. 

Starosta mu bude nosiť pravidelne jedlo. Pomoc mu ponúkla jedna tunajšia rodina. Tá sa o neho bude starať. "Vyžaduje si starostlivosť druhej osoby," povedal riaditeľ nemocnice. "Tu aspoň vidíme, ako funguje sociálny systém," vyjadril sa Michal Kaliňák zo ZMOS-u. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy