Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obvinili muža v prípade nehody, pri ktorej zomrel štátny tajomník ministerstva kultúry
Zdielať na

Obvinili muža v prípade nehody, pri ktorej zomrel štátny tajomník ministerstva kultúry

KOMÁRNO / Po takmer troch mesiacoch polícia vzniesla obvinenie voči vodičovi, ktorý vrazil na ceste Komárnom a Ižou do vozidla, v ktorom prišiel o život štátny tajomník Vladimír Dolinay. Neskôr zraneniam podľahla aj jeho manželka, ktorá sa s ním viezla v aute. Obvinenie nemusí byť definitívne, u vodiča expertíza potvrdila drogy.

33-ročný Tibor sa vraj chcel vyhnúť autu, ktoré parkovalo na krajnici. Pri manévri ale čelne vrazil do oproti prichádzajúceho vozidla, v ktorom na mieste zahynul vodič, štátny tajomník Vladimír Dolinay. Jeho manželka podľahla zraneniam v nemocnici. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície vzniesol v súvislosti s touto dopravnou nehodou 33-ročnému mužovi pre prečiny usmrtenia a ublíženia na zdraví," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková.


V takomto prípade hrozí vinníkovi trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov. Avšak 33-ročný Tibor sa pred policajtmi netajil, že pred jazdou užil drogy. Vzorky, ktoré mu boli pred 3 mesiacmi odobrané potvrdili ich prítomnosť. Ale nestačí to na to, aby sa zmenila právna klasifikácia na usmrtenie 2 osôb z nedbanlivosti, za čo hrozí 7 až 12 ročné väzenie.

Čaká sa na vyjadrenie znalca, ako ovplyvnili drogy v jeho krvi schopnosť viesť motorové vozidlo. Tiborovi ihneď po tragickej nehode zadržali vodičský preukaz. Odvtedy si ale bez problémov sadol za volant. Dokonca opäť tak, že pred cestou užil drogy. Aspoň to tvrdil hliadke, ktorá ho kontrolovala na tom istom úseku cesty, kde vyhasli dva nevinné ľudské životy.


"Vodičovi bol odobratý biologický materiál pre dôvodné podozrenie z vedenia auta pod vplyvom návykových látok, ktorý bol zaslaný na expertízne skúmanie. Zatiaľ nedisponujeme jeho výsledkami. Polícia v Komárne vec rieši ako priestupok v doprave," vyjadrila sa Čuháková. Z dôvodu neukončeného vyšetrovania nehody Tiborovi totiž zatiaľ nebolo možné udeliť zákaz činnosti viesť motorové vozidlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy