Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bolestivé slová manželky zosnulého 48-ročného lekára: Zomrel na covid. CT pľúc to potvrdilo, boli úplne zničené
Zdielať na

Bolestivé slová manželky zosnulého 48-ročného lekára: Zomrel na covid. CT pľúc to potvrdilo, boli úplne zničené

ORAVA / Manželka lekára, ktorý zomrel v ružomberskej nemocnici s koronavírusom, sa k situácii vyjadrila aj na sociálnej sieti. Každému, kto šíri hoaxy a spochybňuje krutosť Covid-19 odkázala len jedno.

Jeho manželka sa v komentári na Facebooku vyjadrila, že nezvykne písať statusy na sociálne siete, no teraz musela. Aktuálne dianie a jej smrť 48- ročného manžela, Rastislava Meleka, jej nedovolilo mlčať o zákernosti Covid-19. 

"Nikdy som nepísala na Facebooku verejné statusy, ale teraz musím. Bola som jeho manželka 14 rokov, nikdy nebýval chorý. Zanechal ma tu aj s 10 r. dieťaťom a neviete si ani len predstaviť aká je to bolesť. Všetkým neveriacim odkazujem, áno zomrel na COVID. CT pľúc to potvrdilo. Boli úplne zničené. A bol zdravý. Takže všetci čo píšu, že sa ich to netýka, je len otázkou času, kedy sa ich to dotkne." 

Informáciu o jeho úmrtí zdieľala na facebooku aj stránka Odbor zdravotníctva ŽSK. Pod postom je viac ako 50 sústrastných komentárov. Z komentárov vyplýva, že pacienti mali Rastislava Meleka veľmi radi. 

Ľudia z dediny Lokca mali svojho lekára veľmi radi, vyjadrujú sa len ťažko - bude im chýbať. Samozrejme, najviac však bude chýbať svojim blízkym. Oplakáva ho aj jeho kolegyňa, sestrička Andrea, ktorá u neho pracovala štyri a pol roka a teraz je v jeho ambulancii sama. Vraví, že to bol pedantný a obetavý lekár,

 Ordináciu mal v obci Lokca, ale staral sa aj o pacientov z okolitých dedín. Ľudia, ktorých ošetroval vždy oceňovali jeho celkový prístup. Nezaujímal sa len o ich zdravotný stav, ale aj o to, ako sa majú. Neraz ordinoval až do večera. A najmä v posledných týždňoch počas pandémie, až kým sa aj on sám nenakazil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy