Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bujará zábava opitých mladých žien skončila nehodou. Auto uniesol silný prúd vody
Zdielať na

Bujará zábava opitých mladých žien skončila nehodou. Auto uniesol silný prúd vody

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Bujará zábava na chate pri Novom Meste nad Váhom sa pre partiu mladíkov neskončila dobre. Dve opité ženy sadli do kamarátkinho auta a po pár metroch sa zrútili do derivačného kanála Váhu. S autom žiaľ utopili aj psa, ktorý bol vo vnútri.

Stalo sa to na chate v záhradkárskej oblasti pri derivačnom kanáli v Novom Meste nad Váhom. Partia mladých ľudí sa zabávala do skorých ranných hodín. Dve alkoholom podgurážene ženy sa rozhodli odísť a sadli do kamarátkinho auta. Nedopadlo to dobre. S vozidlom padli do rozbúrenej rieky. "Dvadsaťosemročná vodička pri cúvaní z pozemku chaty smerom a účelovú komunikáciu zišla autom z cesty dolu do prudkého svahu Biskupického kanála. Auto spadlo do vody a následne sa potopilo," informoval policajný hovorca Pavol Kudlička.

Ženy vo veku 28 a 23 rokov mali na záchranu života niekoľko sekúnd. Z potápajúceho sa auta, ktoré začal unášať silný prúd sa vyslobodili v poslednej chvíli.  "Ona mi hovorila tá Natália, že boli vnútri a nevedeli si otvoriť, že boli pod vodou. Neviem ako sa dostali von... Celé boli mokré, prišli sem a ako som ich uvidel tak som ich stiahol dovnútra," uviedol svedok udalosti. Vodička spolu so spolujazdkyňou vyplávali na breh kanála.
"Našťastie neutrpeli vážnejšie poranenia. Obe záchranári po ošetrení previezli do nemocnice," skonštatovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.


Obe ženy boli schopné podrobiť sa dychovým skúškam na alkohol. Spolujazdkyňa nafúkala bezmála dve promile, vodička o polovicu menej. "Vodička sa podrobila dychovej skúške s výsledkom merania 0, 83 promile alkoholu v dychu," dodáva policajný hovorca.



Po niekoľkodňových vytrvalých dažďoch je hladina kanála poriadne vysoká a prúd mimoriadne silný. Aj vzhľadom na tieto skutočnosti sa hasiči rozhodli neriskovať svoje životy a po utopenom aute nepátrať.  Čierne BMW tak zostalo niekde na dne rieky. Podľa hasičov ho silný prúd mohol odplaviť aj niekoľko stoviek metrov ďaleko. Smutne je, že jeho majiteľka prišla v okamihu nielen o svoje vozidlo, ale i o svojho psíka. Jej opite kamarátky si ho totiž nevedno prečo vzali so sebou do auta. Zachrániť sa už nepodarilo.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy