Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Pľuvance, krik a bitky, pri ktorých nemajú problém udrieť aj ženy. Správanie sa nájomníkov radikálne vyriešilo mesto
Zdielať na

VIDEO: Pľuvance, krik a bitky, pri ktorých nemajú problém udrieť aj ženy. Správanie sa nájomníkov radikálne vyriešilo mesto

HUMENNÉ / Pľuvance, krik a bitky, pri ktorých nemajú problém udrieť aj ženy. Správanie sa nájomníkov v jednej bytovke v Humennom zašlo tak ďaleko, že ľudia spísali petíciu na ich vysťahovanie. O tomto prípade sme v Krimi už hovorili. V týchto dňoch spravilo mesto radikálne kroky. Problémoví nájomníci však ignorujú žaloby aj exekúcie.

Poslednou kvapkou bol útok na dve ženy, ktorým sa sused vyhrážal smrťou. Jednu z nich dokonca škrtil na chodbe. "Schytil ju  pod krk a pritlačil k stene," uviedla obyvateľka bytovky. Ako uviedla policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, "následne sa ženy z obavy o život pred ním zamkli v byte."

Muž sa k nim neskôr dobíjal cez balkón. Tridsaťšesť ročného agresora sudca uznal vinným a dostal podmienečný trest. Keďže je stále na slobode, pre susedov sa nič nezmenilo. "Stále je to o tom, že sa nič nerieši. A ja som už z toho unavená a bojím sa," dodáva miestna.

Do redakcie nám zaslali aj video. Krik a hluk vo večerných hodinách sa tam ozýva pravidelne. Ľudia z bytovky preto spísali petíciu na vysťahovanie neprispôsobivých obyvateľov. Vo väčšine prípadov sú podané žaloby na vypratanie a odovzdanie bytu. "Obyvatelia tohto bytového domu, ktorí majú zmluvu na dobu určitú, tak táto zmluva im nebude predĺžená. V niektorých prípadoch bude situácia riešená aj súdnou cestou," informoval hovorca mesta Humenné, Marián Škuba.


Vzniknuté dlžoby na nájomných bytoch humenská radnica rieši prostredníctvom exekúcií. No nielen to. Radikálne kroky mesta pocítia obyvatelia bytovky už čoskoro. "Mesto Humenné chce čo najskôr opraviť vchodové dvere na bytovom dome a aby sa podobným situáciám predchádzalo chcem v čo najkratšom čase inštalovať kamerový systém v celom bytovom dome," pokračuje hovorca mesta Škuba.

Mestská polícia vyzýva obyvateľov, aby neváhali obrátiť sa aj na policajné hliadky."Aby sa nebáli volať mestskú políciu, ale hneď, keď je rpoblém, lebo po 2, 3 hodinách sa to ťažko rieši," ozrejmil hovorca.


Obyvatelia bytovky trpeli neúnosnú situáciu v obytnom dome už niekoľko rokov. Doposiaľ však k náprave zo strany nájomcov nedošlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy