Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Polícia prešetruje nelegálne vyrúbanie desiatok stromov. Majiteľka pozemku sa bráni tým, že chce predísť nehode
Zdielať na

Polícia prešetruje nelegálne vyrúbanie desiatok stromov. Majiteľka pozemku sa bráni tým, že chce predísť nehode

REPEJOV / Policajti prešetrujú údajne nezákonný výrub v Repejove (okres Medzilaborce). K zemi podľa ich zistení išli desiatky stromov, no malo sa tak stať bez príslušného povolenia.

Kriminalistický technik dorazil na miesto, kde k nelegálnemu výrubu došlo. Miesto výrubu sa nachádza v lokalite zvanej Pravrovce.

Polícia výrub prešetruje ako prečin porušovania ochrany stromov a krov. "Doposiaľ nestotožnený páchateľ vykonával výrub 33 kusov drevín, a to v priemere od 13 cm do 80," opisuje Jana Ligdayová, hovorkyňa prešovskej krajskej polície.

V tej súvislosti vypočuli ženu, ktorá tvrdí, že je majiteľka pozemku a so slzami v očiach vysvetlila, že ho len chcela vyčistiť a v rámci bezpečnosti uchrániť pred možným úrazom alebo nehodou. "Už som sa stretla s tým, že nám strom spadol na pozemok, tak som sa tomu chcela vyhnúť, " tvrdí a dodáva, že to nerobila za účelom zbohatnutia, vraj to nepotrebuje.

Podľa polície ale pri výrube týchto stromov chýbal súhlas príslušného orgánu ochrany prírody. Ekologickú ujmu na životnom prostredí vyčíslili na viac ako 2 600 eur. Za tento skutok hrozí väzenie až na tri roky.

V obci Čavoj v prievidzskom okrese sa prepadla časť cesty. Opravovali ju pritom pred rokom. Podľa miestnych však zabudli zrekonštruovať oporný múr, ktorý bol v dezolátnom stave. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy