Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Opustené lietadlo zo Sačurova má dohru. Podľa informácií TV JOJ v nej bola žena s dvomi malými deťmi
Zdielať na

Opustené lietadlo zo Sačurova má dohru. Podľa informácií TV JOJ v nej bola žena s dvomi malými deťmi

SAČUROV / V prípade nájdeného lietadla cez víkend pri Sačurove, dolapili posádku v Poľsku. Tvrdí to zdroj TV JOJ blízky vyšetrovaniu. V ultraľahkom lietadle sa pred zosadnutím do poľa mali podľa neho nachádzať aj dve malé deti so svojou matkou. Sú z Afganistanu a namierené mali za rodinou v Nemecku.

"Po obhliadke som skonštatoval, že lietadlo pristálo na tejto lúke, došlo k stretu s porastom," uviedol Arnošt Foff z leteckého a námorného vyšetrovacieho úradu.  Lietadlo bez posádky. Nájdene v poli medzi dedinami neďaleko Vranova nad Topľou. Nikto nevie ako dlho tam ultraľahký stroj bol. No podľa zdroja televízie JOJ z prostredia polície pár dní po nájdení stroja, objavili poľskí kolegovia za hranicami podozrivú skupinku ľudí. Podľa nášho zdroja ide o muža maďarskej národnosti a ženu z Afganistanu, s ktorou boli aj malé deti.



Ženu s dvomi deťmi priviezli dnes dodávkou na oddelenie hraničnej a cudzineckej polície v Prešove. S najväčšou pravdepodobnosťou skončia v jednom zo zariadení pre utečencov. Príslušníci hraničnej a cudzineckej polície si matku s deťmi prevzali na hraničnom priechode Barwinek. Muža ako občana únie si ponechali Poliaci. Ženu s deťmi zrejme na Slovensko transportovali v rámci dohôd o utečencoch. Podľa zdroja televízie JOJ mala žena s deťmi a mužom z Maďarska letieť v lietadle, ktoré bolo nájdené na Slovensku.

Žena sa podľa našich zistení pokúšala dostať do Nemecka za svojou rodinou. Hraničná polícia na Slovensku však k prípadu nájdeného lietadla trvá na svojom pôvodnom stanovisku. "V prípade aktuálne prebieha vyšetrovanie a preto nie je možné zverejniť ďalšie informácie," informovala hovorkyňa riaditeľstva cudzineckej a hraničnej polície Agnesa Kopernická."Je to ultraľahké lietadlo, nie našej výroby, je dvojmiestne, po dopade na toto miesto bolo poškodené a už nie je letu schopné," pokračuje Foff.


Ženu s deťmi z dodávky odprevadili do policajnej budovy. Tam čakali na tlmočníka. Dodávka, ktorá ich priviezla na istý čas odišla ale potom opäť čakala zaparkovaná pred policajným oddelením.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy