Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V popradskej nemocnici sa postavili proti novému riaditeľovi, hrozili hromadnými výpoveďami zamestnancov
Zdielať na

V popradskej nemocnici sa postavili proti novému riaditeľovi, hrozili hromadnými výpoveďami zamestnancov

POPRAD / V popradskej nemocnici sa postavili zamestnanci proti generálnemu riaditeľovi. Spustili petíciu za jeho odvolanie a hrozili hromadnými výpoveďami. Vypätú situáciu tam navyše začal komplikovať koronavírus, a to ešte v júni pri menovaní nového riaditeľa minister zdravotníctva prezentoval smelé plány.

"Mala by byť výkladnou skriňou zdravotníctva, nakoľko je umiestnená v tesnej blízkosti našich veľhôr, a teda v top turistickej destinácie Slovenska," vyhlásil ešte v júni minister zdravotníctva Marek Krajčí. Ale v popradskej nemocnici začali pred niekoľkými týždňami problémy, riešiť ich prišiel aj minister zdravotníctva osobne. 

Takmer polovica zamestnancov sa podpísala pod petíciu, v nej opísali, že nový generálny riaditeľ svojim konaním, respektíve nekonaním, ohrozuje poskytovanie zdravotnej starostlivosti, a tým je aj ohrozený život a zdravie pacientov.

Cestou petície žiadali jeho odvolanie. "Pán riaditeľ tú situáciu veľmi ťažko nesie a rozhodol sa, že ma požiada o uvoľnenie z tejto pozície," priblížil Krajčí. 

Riaditeľ argumentuje tým, že mál v pláne realizovať nové projekty, chcel vyčistiť nemocnicu od pochabých zmlúv a obchodov, ale toto všetko sa podľa jeho slov nestretlo s pochopením zo strany zamestnancov, ktorí hrozili hromadnými výpoveďami. "Na to, aby ste mohli robiť zmeny, lebo zmeny boli, asi musíte tých ľudí získať, čo sa mi, bohužiaľ, nepodarilo," skonštatoval bývalý generálny riaditeľ popradskej nemocnice Anton Hanušin. 

Kto bude riadiť nemocnicu ďalej, o tom rozhodne dozorná rada vo štvrtok a následne sa do pol roka zrealizuje výberové konanie. 

Krajčí vymenil koncom augusta ďalšie hlavy v zdravotníctve. Viac už vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy