Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Minister obrany predstavil meno nového šéfa Vojenského spravodajstva
Zdielať na

Minister obrany predstavil meno nového šéfa Vojenského spravodajstva

BRATISLAVA / Vojenské spravodajstvo, ktoré si za minulých vlád pokazilo kredit viacerými škandálmi, má nového šéfa. Je ním Róbert Kleštinec. Jeho predchodca Ján Balciar, ktorý pritiahol pozornosť veľkým majetkom, odišiel už takmer pred pol rokom.

Naše Vojenské spravodajstvo však už vyprodukovalo viacero tém, ktoré verejnosť rozčúlili - odpočúvanie novinárov, vlastné tunelovanie, či ohromný plat a rozsiahly nehnuteľný majetok bývalého šéfa Balciara. "Bolo to za predchádzajúcej vlády, aj za vlády predtým, aj predtým," povedal minister obrany Jaroslav Naď.

Keď pár dní po nástupe do funkcie Jaroslav Naď privítal na ministerstve hlavnú veliteľku ozbrojených síl, preberali aj túto dôležitú tému. Napokon trvalo takmer pol roka, kým minister predstavil nového šéfa. V tomto prípade podľa neho nebola kľúčová rýchlosť výberu, ale vysoká kvalita riaditeľa. Róbert Kleštinec pôsobil celú kariéru v letectve. Dosiahol hodnosť brigádneho generála a doteraz bol zástupcom veliteľa vzdušných síl.

"Ja budem rád, keď my sa budeme môcť dôsledne venovať tejto práci, nebudeme ovplyvňovaní žiadnymi rušivými vplyvmi," vyjadril sa riaditeľ Vojenského spravodajstva Róbert Kleštinec. Jedna z najväčších výziev, ktorá je pred novým riaditeľom je obnova dôvery - či už vrámci rezortu, ale takisto vo vzťahu k verejnosti i k medzinárodným partnerom. "Mojím cieľom je spravodajstvo zbaviť káuz a dostať ho z čelných strán novín," skonšttaoval Kleštinec.

Podľa ministra Naďa bolo veľkým problémom vojenskej tajnej služby aj to, že v nej dlhé roky existovali rôzne skupinky. "Vždy keď prišlo k výmene vlády, tak medzi sebou bojovali. A bolo to na škodu spravodajskej služby. Toto jednoducho musí skončiť," zhodnotil Naď.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy