Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ľad na ktorom trénovali hokejisti, či Karol Divín. Dobšinská ľadová jaskyňa je dobrým tipom ako sa schladiť
Zdielať na

Ľad na ktorom trénovali hokejisti, či Karol Divín. Dobšinská ľadová jaskyňa je dobrým tipom ako sa schladiť

DOBŠINÁ / Letná dovolenka nemusí hneď znamenať more. Najmä v tomto čudnom období. Dobrým tipom môžu byť slovenské Národné parky. Ponúkajú krásy, ktoré nám môže závidieť celý svet. Unikátom je napríklad Dobšinská ľadová jaskyňa v Slovenskom raji, ktorej návšteva je práve v letných mesiacoch príjemným osviežením. Otvorili pri nej aj nový náučný chodník, po ktorom sa prešiel i minister životného prostredia.

Srdcom Slovenského raja je jednoznačne Dobšinská ľadová jaskyňa, ktorá sa pýši mnohými unikátmi. "Je to najnižšie položená jaskyňa v najteplejšej oblasti s takým obrovským množstvom ľadu,"  povedal riaditeľ správy slovenských jaskýň Ján Zuskin.

Patrí tiež medzi prvé elektricky osvetlené jaskyne vo svete a sprístupnená bola iba rok po objavení.
"Po tejto stránke si to beriem za vzor ako predstaviteľ štátnej správy vtedy konali veľmi pružne a jaskyniam treba dať zelenú," vyhlásil minister životného prostredia Ján Budaj.


​Ľad z jaskyne si vyskúšali aj známi krasokorčuliari, či hokejisti ale aj široká verejnosť."Karol Divín tu korčuľoval, normálne nám tu chodili hokejisti na tréningy," pokračuje riaditeľ jaskýň.

Teraz to už možné nie je, napriek tomu jaskyňu navštevujú tisíce turistov z celého sveta. Od dnešného dňa sa ku nej dostanete cez nový náučný chodník. Toto miesto je skutočne bohaté na atrakcie, na svoje si prídu aj milovníci adrenalínu. "Tu sa tisíce a tisíce návštevníkov premelú a popri tom vidia aj ostatné krásy, ktoré nám Slovenský raj prináša," skonštatoval primátor Dobšinej Ján Slovák.

Ak plánujete stráviť dovolenku na Slovensku, nasledujúca reportáž vám poradí, ktoré vodné toky sú vhodné na kúpanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy