Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pátranie po nezvestnom mužovi (33) pokračuje. V okolí Varína je nasadená vyše stovka hasičov
Zdielať na

Pátranie po nezvestnom mužovi (33) pokračuje. V okolí Varína je nasadená vyše stovka hasičov

ŽILINA / Začíname prípadom nezvestného muža. 33-ročný Radoslav Hošták zmizol vo štvrtok, skoro ráno. Aj dnes po mužovi z Varína pátrali desiatky ľudí. Svedkovia mali strateného podľa najnovších informácií vidieť pohybovať sa medzi Žilinou a Terchovou.

Radoslava Hoštáka sa snažili nájsť už včera. Tak ako dnes, hľadali ho dobrovoľníci z radov hasičov, rôznych záchranárskych tímov, ale i horskej služby. A pripojili sa aj miestni. "Včera pátralo okolo 120 dobrovoľných záchranárov plus asi 50 obyvateľov z obce. Prepátralo sa blízke okolie, prepátrala sa oblasť Polomu a v šetkých okolitých porastov," povedal Richard Zaprihač z horskej služby Malá Fatra. 

"Keďže sme ho nenašli do večerných hodín, tak dnes okruh rozšírime. Na člne sa bude prepátravať vodné dielo," dodal veliteľ oravského záchranného systému Vladímir Mrekaj.

Pri pátracej akcii nechýbali kynolóvia so svojimi psami. "Ak aj niekam zašiel, tak on má šancu v tom kanóne zavetriť stopu," informoval Zaprihač.

Kým Rado odišiel z domu na stole nechal peňaženku, doklady ale aj telefón. Nikdy predtým, nič také neurobil. Pochopiteľne, jeho blízki sú veľmi znepokojení. "Stratil sa štvrtok ráno okolo šiestej a to zistila rodina. V ranných hodinách respektíve vo večerných hodinách v stredu mohol byť spozorovaný jeho pohyb," uviedol Mrekaj.

Teraz sa objavili nové informácie, na základe ktorých sa zamerali aj na miestnu časť Varína Koňhora. "Tam ideme prepátravať lesné porasty, keďže je indícia, žeby tam mohol byť, keďže bol videný ako kráča tým smerom pred dvoma dňami,"  pokračoval pátrajúci Zaprihač. Pátranie nebolo jednoduché. Doborovoľníci museli byť v okolitých lesoch opatrní.

Osem rokov za mrežami si posedí muž z Výbornej, ktorý sa mal pred dvomi rokmi pokúsiť znásilniť mladú korčuliarku a o rok neskôr znásilnil ženu na cyklistickom chodníku pri Spišskej Belej. Pôvodne bol však z prvého činu obvinený Maroš Oračko. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy