Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Horúčavy vyhnali ľudí k vodným plochám. Napriek obavám z koronavírusu boli plné pláže, bufety aj detské ihriská
Zdielať na

Horúčavy vyhnali ľudí k vodným plochám. Napriek obavám z koronavírusu boli plné pláže, bufety aj detské ihriská

SLOVENSKO / Nedeľňajší sviatok opäť ľudí nasmeroval inde ako do obchodných centier. V Bratislave jednoznačne vyhrali kúpaliská. Stále sa ale situácia niesla v hesle maximálnej zodpovednosti v súvislosti s pandémiou. V hlavnom meste bol nával návštevníkov taký obrovský, že boli rady takmer všade pri vstupe a pri občerstvení. Podobne to vyzeralo aj v Tatrách.

Ľuďom v Bratislave zavreté obchody absolútne neprekážali. Tvrdili, že k jazeru alebo na kúpaliská by sa vybrali aj tak. A prekážkou nebol ani stúpajúci počet nakazených ľudí koronavírusom. Plné boli pláže, bufety aj detské ihriská.

Veľkej návštevnosti sa tešila aj Zemplínska šírava, slovenské more neostalo vôbec nič dlžné svojej povesti. Kvôli náporu rekreantov sa všade tvorili dlhé rady.

Prevádzkovatelia služieb navyše museli dodržiavať rôzne korona-opatrenia. Ľudia sa tak napríklad pri plavbách loďou vôbec nemuseli dostať na palubu, keďže tie boli obmedzené na 50% kapacity. Ľudia boli ale aj napriek dlhým radám ochotní počkať. 

Epidemiológovia vyzývali Slovákov, aby si rozmysleli cestu do zahraničia a radšej dovolenkovali doma. Keby sa cez víkend prišli pozrieť do Tatier, mali by radosť. Slovenské autá i motorky boli na parkoviskách v presile.

Už okolo poludnia to v našich veľhorách podľa slov jedného z turistov vyzeralo tak, ako keby sa tam presťahovalo takmer celé Slovensko. Ak by sme to mali povedať veľmi jednoducho, tak od začiatku po koniec Tatier lemovali hlavnú cestu stovky áut. 

Viac už zo situácie v Tatier Maja Pavlíková: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy