Skoro jasno
15°
Bratislava
Muž, ktorý svoju bývalú manželku oblial kyselinou, sa pred súdom priznal. Psychiatrička mu nariadila liečenie, za čo sa odvolal
Zdielať na

Muž, ktorý svoju bývalú manželku oblial kyselinou, sa pred súdom priznal. Psychiatrička mu nariadila liečenie, za čo sa odvolal

PRIEVIDZA / Teraz vám ukážeme muža, ktorý podľa obžaloby polial svoju bývalú manželku kyselinou chlorovodíkovou. Opitý jej chcel poliať tvár a znetvoriť ju. Žena sa našťastie uhla kyselina jej poleptala časť hlavy, krku a spodnej pery. Stalo sa to vo februári, v obci v prievidzskom okrese.

Štyridsaťtriročný Vojtech, ktorého dnes eskortovali na okresný súd v Prievidzi podľa obžaloby zaútočil na svoju bývalú manželku mimoriadne zákerným spôsobom. Chcel ju znetvoriť.

"Obžalovaný sa požitím alkoholických nápojov priviedol do stavu nepríčetnosti, a potom sa pokúsil poškodenej vyliať na hlavu kyselinu chlorovodíkovú, ktorú si priniesol v pohári, pričom ju chcel zasiahnuť do tváre," uviedol hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.


Žena si to našťastie všimla a inštinktívne sa uhla. Kyselinou ju útočník oblial iba čiastočne. "Pacientka bola privezená na urgent s podozrením na poliatie kyselinou chlorovodíkovou. Bola ošetrená a boli zistené drobné poleptania v oblasti pery a záhlaví," informoval námestník nemocnice v Bojniciach Milan Henčel.

Obžalovaný si na pojednávaní sypal popol na hlavu a ku všetkému sa priznal. "Úprimne ľutujem tento trestný čin, skratovo som konal, opil som sa predtým," povedal obžalovaný Vojtech.

"Môže tam byť porucha osobnosti, ktorá v kombinácii s alkoholom sa takto správala. Do toho stavu sa uviedol sám, tak sa nemá na čo vyhovárať," opísala psychiatrička Darina Hrabovská.


Hrozilo mu 3 až 8 rokov za mrežami. Pomohlo mu najmä to, že sa priznal a oľutoval. Sudkyňa mu trest znížila.
"Za to sa odcudzuje k trestu odňatia slobody v trvaní 26 mesiacov nepodmienečne. Ukladá sa mu protialkoholické liečenie ústavnou formou," povedala sudkyňa. Obžalovanému sa nepáčilo, že ho sudkyňa poslala na liečenie a preto sa odvolal.

Policajný prezident vo svojej funkcií končí. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy