Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Poplach v pezinskej nemocnici: Pacientke po opakovanom testovaní potvrdili koronavírus
Zdielať na

Poplach v pezinskej nemocnici: Pacientke po opakovanom testovaní potvrdili koronavírus

PEZINOK / V Psychiatrickej nemocnici Pilippa Pinela v Pezinku prijali pacientku, ktorá mala negatívny test na koronavírus. Po opakovanom testovaní sa však ukázalo, že žena má v tele protilátky na Covid-19, druhý pokus bol teda pozitívny.

Infikovanú ženu prepustili do domácej karantény. Ako dlho sa žena zdržiavala na oddelení zatiaľ nevedno. Primár predpokladá, že ide o prípad, v ktorom pacientka prekonala ochorenie a mala stále v tele protilátky.

"Žena, ktorá bola prijatá k nám, bola negatívne testovaná. Rozhodli sme sa zopakovať test, ktorý vyšiel pozitívne. Urobili sme opatrenia po dohode s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva," uviedol primár nemocnice Martin Kalaš. Pacientka by podľa výsledkov testov nemusela predstavovať riziko. Nemusela by byť prenášačom a rizikom pre okolie. "Na definitívne stanovisko musíme počkať na dokončenie testu, ktoré bude trvať niekoľko dní," dodal primár. "Nemôžu vychádzať von, nemôžu byť prepustení a nemôžu ani prijímať nových pacientov. Všetkých pacientov otestujú," dodal  Kalaš.

"RÚVZ Bratislava nariadil dňa 25.06.2020 v tejto nemocnici na Ženskom oddelení príslušné protiepidemické opatrenia spočívajúce v otestovaní zdravotného personálu, lekárov i pacientov, ktorí prišli s pozitívnou pacientkou na COVID-19 do kontaktu," informovala Katarína Nosálová, RÚVZ Bratislava. Ide približne o 75 osôb, ktoré budú zajtra otestované na prítomnosť nového koronavírusu v organizme.

"Na oddelení platí zvýšený hygienický režim a až do doby preukázania negatívnych výsledkov u pacientov platí na oddelení zákaz návštev, zákaz prepúšťať pacientky do domáceho prostredia, zákaz prekladania pacientov na iné oddelenie, zákaz voľného pohybu pacientiek mimo oddelenia, samostatných vychádzok, nákupov v bufete a zákaz pre pacientky zúčastňovať sa na spoločných aktivitách," dodala Nosálová.

Uvedené karanténne opatrenia boli v rámci epidemiologického vyšetrenia nariadené z dôvodu zamedzenia ďalšieho možného šírenia nového koronavírusu v zariadení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy