Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Výbuch plynu v Prešove: Nezvestnú ženu z Mukačevskej ulice vyhlásil súd za mŕtvu
Zdielať na

Výbuch plynu v Prešove: Nezvestnú ženu z Mukačevskej ulice vyhlásil súd za mŕtvu

Archívna reportáž

PREŠOV / Po tragickom výbuchu plynu na Mukačevskej ulici v Prešove zostala nezvestná jedna žena. Dodnes sa pani Emíliu nepodarilo nájsť, a tak ju teraz Okresný súd v Prešove vyhlásil za mŕtvu. Za deň jej smrti určili 6. december 2019, kedy k výbuchu došlo.

Súd v Prešove pani Emíliu vyhlásil za mŕtvu po vykonaní dokazovania. "Okresný súd v danom prípade rozhodol na základe návrhu navrhovateľky, doručeného okresnému súdu 14. apríla, po predložení fotodokumentácie z kamerového systému, vrátane písomnej analýzy pohybu dotknutej osoby, ďalej potvrdenia o trvalom pobyte nezvestnej osoby a výpisu z registra nezvestných osôb," uviedla hovorkyňa Ivana Petrufová. Ako dodala, rozsudok nadobudne právoplatnosť jeho doručením účastníkom predmetného konania.

Žena je ôsmou potvrdenou obeťou tragického výbuchu plynu v bytovke na Mukačevskej ulici 7 v Prešove. V 12- poschodovej bytovke bývala pani Emília v byte oproti dcéry. V januári by sa dožila 70-tky.  Z osudného dňa, keď došlo k výbuchu sa zachoval záznam z bezpečnostnej kamery v paneláku. Potvrdzuje, že sa pani Emília spolu so psíkom krátko pred výbuchom vrátila do bytu na 12. poschodí. "Kamerový záznam bol určujúci pretože nebolo na ňom, aby vychádzala z toho bytového domu," vyjadril sa Martin Jurica, zástupca informačnej kancelárie pre obete trestných činov. 

Ide o jednu z najtragickejších udalostí v histórii Slovenka. Výbuch si okrem obetí vyžiadal aj 39 zranených, ľudia prišli o svoj majetok aj príbytky. Dvanásťposchodovú bytovku kompletne zbúrali. V súvislosti s výbuchom je obvinených päť osôb z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia so spôsobením smrti viacerých osôb a škody veľkého rozsahu. Stíhaní sú na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy