Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragédia vo Vrútkach otriasla Slovenskom. Ľudia si uctili pamiatku učiteľa, ktorý položil svoj život, aby zachránil žiakov
Zdielať na

Tragédia vo Vrútkach otriasla Slovenskom. Ľudia si uctili pamiatku učiteľa, ktorý položil svoj život, aby zachránil žiakov

VRÚTKY / Tragédia, ktorá sa udiala v spojenej škole vo Vrútkach, otriasla celým Slovenskom. Pochopiteľne zasiahla najviac tých, ktorí obeť útočníka poznali osobne. Okrem toho, že zranil dve deti, ich učiteľku a školníka, ktorý ho chcel zadržať pri úteku, zabil zástupcu riaditeľky. Tento pedagóg sa zachoval ako hrdina, pretože položil svoj život, keď sa snažil zabrániť nešťastiu.

Pamiatku učiteľa Jaroslava Budza si obyvatelia Vrútok uctili ešte vo štvrtok večer. Bol profesorom na Spojenej škole vo Vrútkach, kde učil chémiu a matematiku. S druhou manželkou mal 4- ročné dieťa. 

Sviečky mu pred budovu školy prišli zapáliť jeho bývalí žiaci, ktorí na neho spomínajú ako na múdreho a milého človeka. "Dobrosrdečný, výborný človek, ktorý chcel vždy každému len dobre," vyjadril sa mladý muž, ktorý učiteľa ako žiak dobre poznal. 

Bol učiteľ, ktorý pre svoje povolanie doslova žil. "Keby ste ho poznali, tak to je neskutočný charakter, taký človek sa rodí raz za 100 rokov, bol naozaj učiteľ srdcom, dal nám všetko. On bol vzorom do života," opísala osobnosť hrdinu učiteľa žena, ktorá ho poznala. 

Pomodliť sa za neho prišli aj ľudia, ktorí ho nepoznali, no táto tragédia ich zarmútila. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy