Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Po búrke rodine v Zoborove zaplavilo pivnicu splaškami. Obec mala problém vyriešiť pred rokom, všetko ale zlyhalo
Zdielať na

Po búrke rodine v Zoborove zaplavilo pivnicu splaškami. Obec mala problém vyriešiť pred rokom, všetko ale zlyhalo

ZBOROV / Zborovom a okolím sa v nedeľu podvečer prehnala silná prietrž mračien a padali krúpy. Malý miestny potôčik sa razom zmenil na divokú rieku a voda sa vyliala aj na cestu. Najhoršie skončila rodina, ktorá býva na konci ulice v odľahlejších časti dediny. Po prietrži mračien im do pivnice vyrazilo splašky z kanalizácie

Voda z miestneho potoka zaplavila chodníky a cesty. Rodine, ktorá býva na konci ulice neďaleko čističky, zaplavili splašky z kanalizácie celú pivnicu. Nestalo sa to pritom po prvý raz. Naposledy im splašky vyplavené v pivnici prekazili oslavu krstín. Bolo to minulé leto. Neprešiel ani rok a situácia sa zopakovala. "Je nedostatočná alebo je zle vyspádovaná, pretože nám vyráža do pivníc," vyjadrila sa dcéra majiteľa domu Dajana. "Keď je väčší dážď, máme vytopené pivnice so splaškami," poznamenal majiteľ domu Rudolf. 

"Riešením je vybudovanie spätnej klapky, ktorá by do budúcna mala takým situáciám zabrániť," uviedol starosta obce Zborov Ján Šurkala. V minulosti mala dokonca celá rodina po čistení pivnice od naplaveného odpadu z kanalizácie zdravotné problémy. Tentoraz si už na to radšej objednali firmu. "Sa mu ospravedlňujeme a všetky škody, ktoré mu vznikli mu plánujeme vynahradiť," oznámil starosta. 

Podľa poškodených majiteľov im obec prisľúbila vybudovanie spätnej klapky ešte pred rokom. Doposiaľ to však nikto nevyriešil. Podľa starostu obce to zlyhalo na nedorozumení. "Sme sa nepochopili, sme mysleli,  že on dá namontovať tú spätnú klapku, ja som ani nevedel, že sa to nevyriešilo," priznal starosta.  "Nie je namontovaná pretože daný človek , ktorý to mal na starosti, tak medzitým mu dali výpoveď," vysvetlila dcéra majiteľa domu. 

Starosta obce prisľúbil vyriešenie problému, a to ešte do konca mesiaca. Opravu kanalizácie zrealizujú podľa jeho slov na účet obce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy