Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zdravotníci adresovali list verejnosti. Nesúhlasia s výmenou riaditeľa NÚDCHu
Zdielať na

Zdravotníci adresovali list verejnosti. Nesúhlasia s výmenou riaditeľa NÚDCHu

BRATISLAVA / Výmena riaditeľa Národného ústavu detských chorôb na bratislavských Kramároch nehnevá len zdravotníkov, ktorí v pondelok otvoreným listom vyjadrili svoj nesúhlas. Pridali sa k nim aj občianski aktivisti a rodičia pacientov. Na sociálnej sieti výzvu zdravotníkov podporilo viac ako dve tisíc ľudí.

Od piatka sa pod petíciu proti odvolaniu pridali ďalšie desiatky zdravotníkov. V pondelok formou otvoreného listu adresujú verejnosti tieto slová:

Sme občianska iniciatíva nespokojných zamestnancov Národného ústav detských chorôb. V našej nemocnici bez dôvodu odvolali vedenie, ktoré za 7 rokov práce pozdvihlo našu nemocnicu. Povedali sme si, že nebudeme ticho. Ďakujeme Vám za Vašu podporu, petíciu za dva dni podpísalo už viac ako 186 zamestnancov a stále pribúdajú ďalší. Veľmi si vážime váš čas, rovnako však veríme, že vypočujete nás hlas a podporíte nás.

Na sociálnej sieti ich výzvu zdieľajú tisíce ľudí.

"Minister zdravotníctva si váži prácu každého zamestnanca nemocnice. Touto cestou im chce zároveň odkázať, že ich príde veľmi rád navštíviť. Je v aktívnom kontakte s vedením NÚDCHu a ako náhle bude bude dohodnutý termín, minister zdravotníctva príde na návštevu detskej nemocnice," povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Zároveň odkazuje, že výmena vedenia je dočasná. "Je to odborník a má prax s riadením. Navyše pozícia je krátkodobá, na šesť mesiacov," dodáva Eliášová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy