Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
VIDEO: Polícia zadržala podozrivého podpaľača luxusných áut. Spôsobil škodu za vyše 200 000 eur
Zdielať na

VIDEO: Polícia zadržala podozrivého podpaľača luxusných áut. Spôsobil škodu za vyše 200 000 eur

BRATISLAVA / Škody za štvrť milióna eur. Praktiky ako z 90-tych rokov. Muž dnes ráno podpálil nové autá priamo v areáli predajne. Majiteľ si myslí, že ho takto chce konkurencia zastrašiť. Podpaľača do pár hodín vypátrala HAKA vďaka všímavým ľuďom a ponúknutej finančnej odmene.

Bratislava, Petržalka, Panónska cesta štvrť na šesť ráno. Chlapík zacúva autom k rampe vystúpi a do ruky si zoberie handru a flašku benzínu. Pokojným krokom bez žiadnej masky na tvári sa vyberie priamo k trom zaparkovaným Dodgom. Postupne začne autá s totálnym pokojom polievať horľavinou a zapaľovať ich.

Keď autá začnú horieť odhodí handru a fľašu s benzínom si odloží späť do kufra. Pokojným krokom si sadne do auta a z parkoviska odíde. Od jedného horiaceho Dodgu sa chytila aj ročná Corveta. Šťastím bolo, že hasiči boli pri požiari do niekoľkých minút a oheň uhasili. Keby sa rozšíril na predajňu a servis škody by sa vyšplhali na milióny eur.

Páchateľ mohol podpáliť aj iné a ešte luxusnejšie autá, no vyslovene sa zameral na tri úplne nové Dodge Rami. "Autá neboli neboli poistené boli to úplne nové autá, na sklade a tá škoda celková odhadujeme asi 250 tisíc eur. Naozaj ma nenapadá nikto ani nič, komu by som nejako ublížil takže jediné, čo môže človeka napadnúť je nejaký konkurenčný boj," povedal nám majiteľ spoločnosti Todos, ktorá nám zároveň poskytla zábery.

Majiteľ predajne požiadal okrem polície o pomoc aj skupinu HAKA. Tá zverejnila prosbu o stotožnenie podpaľača, ktorého zachytili bezpečnostné kamery. Doslova do pár minút ho ľudia identifikovali a poskytovali informácie, kde sa podozrivý aktuálne pohybuje a aj to, že svojom jazdou ohrozoval ľudí na bratislavskom obchvate. "Veľmi rýchlo sme získali aj identitu páchateľa a aj jeho súčasnú polohu. Ihneď sme to predali kriminálnej polícií, ktorá páchateľa aj zadržala," povedal  Štefan Farkaš zo skupiny HAKA.

​Pozrite si zábery z vyčíňania podpaľača.

Tieto luxusné autá mohli skončiť v rukách nových majiteľov. Skončiť môžu už len na vrakovisku.

V doobedňajších hodinách už polícia natrafila na podozrivého, ktorý sa nachádzal v odstavenom aute na moste Lafranconni. Pravdepodobne mal poruchu na aute, čo sa mu stalo osudným. Peter totiž na diaľničnom moste ešte rozkladal výstražný trojuholník, ktorý nakoniec z mosta zahodil a pešo sa vybral smerom do Karlovej Vsi. O pár desiatok metrov od auta ho policajti dobehli. Hliadke sa nijako nebránil a pokojne v ich sprievode odkráčal do ich auta.  "V minulosti už bola riešená za obdobný trestný čin za podpaľačstvo a okrem toho, že je závislý na drogách. My vychádzame aj dneska na základe jeho pohybu, jeho jazdy, že aj dneska musel byť určite pod vplyvom drog,"  uviedol Farkaš. "Toto nebolo nič náhodného, ale dopredu perfektné pripravená profesionálna práca," dodal majiteľ predajne.

Na mieste bol náš reportér Andrej Zavřel.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy