Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Čelná zrážka si vyžiada 5 zranených. Na mieste zasahoval aj záchranársky vrtulník
Zdielať na

Čelná zrážka si vyžiada 5 zranených. Na mieste zasahoval aj záchranársky vrtulník

ROŽŇAVA / V Rožňave dnes ráno došlo k čelnej zrážke dvoch áut, pri ktorej zasahovali až 4 posádky záchranárov, vrtuľník, ale aj dve jednotky hasičov a výjazdová skupina polície. Zranenia pri nehode utrpelo až 5 mužov.

Ku nehode došlo na výpadovke v Rožňave. Vodič SUV údajne počas vychádzania na hlavnú cestu dostal šmyk, pričom mal prejsť do protismeru a čelne sa zrazil s oproti idúcim autom. Hasičom sa mužov podarilo z auta vybrať bez pomoci hydraulického náradia. To už boli na mieste aj záchranári.

V SUV sa viezli dvaja muži, v osobnom aute traja. Zranilo sa všetkých 5 účasníkov. Dvaja muži po zrážke so záchranármi pre ťažké poranenia nekomunikovali. "Dvaja pacienti sú vo vážnom, no stabilizovanom stave," povedala hovorkyňa nemocnice Jana Fedáková. 

Na pomoc priletel aj záchranársky vrtulník, ktorý jedného z mužov transportoval do Košickej nemocnice. "Utrpel veľmi vážne poranenia celého tela, takzvanú polytraumu a záchranári ho museli uviesť do umelého spánku," uviedla hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.  Hlavný ťah v smere z Rožňavy do Košíc policajti počas vyšetrovania nehody uzatvorili.

Na miesto bola privolaná aj výjazdová skupina polície a nehodu prevzal vyšetrovateľ.  "V tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Vodič a spolujazdec auta značky nissan boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Ostatným účastníkom nehody bol na zistenie prítomnosti alkoholu odobratý biologický materiál,"   povedala policajná hovorkyňa  Lenka Ivanová.

Neďaleko Myjavy sa stala ťažká dopravná nehoda. Vodiča z Čiech sa bohužiaľ nepodarilo zachrániť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy