Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Po úsekoch R7 sa stále nejazdí. Spustená doprava mala byť podľa exministra dopravy koncom marca
Zdielať na

Po úsekoch R7 sa stále nejazdí. Spustená doprava mala byť podľa exministra dopravy koncom marca

BRATISLAVA / Vodiči mali už mesiac jazdiť po takmer 30-tich kilometroch nového diaľničného obchvatu Bratislavy. Vo februári o tom hovoril minister dopravy Árpád Érsek. Jeho nástupca Andrej Doležal však tvrdí, že dotyčné úseky stále nie sú hotové, a teda nemôžu ísť do užívania.

Árpád Érsek robil kontrolu na autostráde v polovici februára a jeho slová vtedy vyznievali nádejne. "Stojíme práve na R7 pri Šamoríne, kde by mohla byť spustená táto doprava ku koncu marca, na prelome apríla," vyjadril sa v minulosti Érsek.

Dva úseky rýchlocesty R7 medzi Holicami a križovatkou Ketelec, ako aj časť diaľnice D4 po Rovinku, sa naozaj zdajú byť stavebne dokončené. Namiesto intenzívnej premávky typickej pre autostrádu v blízkosti hlavného mesta, sa však na ceste občas mihnú iba autá zhotoviteľov. "Stavba nie je dokončená, nie sú vyčistené odtoky, dopravné značenie. Polícia má k tomu veľa výhrad, zvodidlá nie sú v poriadku," skonštatoval minister dopravy Andrej Doležal.

Spoločnosť D4R7 Construction ako zhotoviteľ stavby hovorí, že dotyčné úseky sú v štádiu dokončovania a projekt je pripravený na odovzdanie do užívania. "Prosíme o pochopenie, keďže ústne pojednávania v rámci kolaudačného konania na Špeciálnom stavebnom úrade boli pre situáciu s koronavírusom odložené. Teraz znova pokračujú a očakávame, že R7 bude pre vodičov otvorená o niekoľko nasledujúcich týždňov," píše sa v stanovisku spoločnosti D4R7 Construction.

Dotyčné úseky tvoria zhruba polovicu z celého nového obchvatu Bratislavy. Do užívania by ich mali dávať postupne, posledné z nich zrejme v budúcom roku. Práce na časti D4 pri Jarovciach sú zastavené do vyriešenia situácie so stabilitou násypu, kde boli použité sporné stavebné materiály. "Ak budú úseky pripravené, pôjdu do užívania, ak nebudú pripravené, nepôjdu," dodal Doležal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy