Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
TAKTO to vyzeralo v centre obce Rybany. Na ulici sa bili policajti a miestni Rómovia
Zdielať na

TAKTO to vyzeralo v centre obce Rybany. Na ulici sa bili policajti a miestni Rómovia

RYBANY / V Rybanoch pri Bánovciach nad Bebravou včera zasahovalo množstvo policajtov. Prišli pomôcť kolegom, ktorí sa dostali do sporu s miestnymi Rómami. Tí podľa doterajších zistení nemali na tvárach rúška. Policajti ich vyzvali aby si ich nasadili, ale neposlúchli. Skončilo sa to bitkou.

Muži nemali na tvárach rúška, preto sa pri nich zastavili policajti. "My sme fajčili, brat nemal rúško, iba tričko cez ústa. Vyskočil policajt, začal ho biť, rozbil mu nos," hovorí svedok útoku.

Policajti ale tvrdia, že mužov požiadali, aby si prekryli tvár. Tí to odmietli a preto od nich chceli doklady. Ani tie im údajne nechceli ukázať a tak išli jedného z nich predviesť. V tom sa strhla mela. "Začali nám tam nadávať, že sme smradi, cigáni," opisuje napadnutý. Podľa polície bol postup policajnej hliadky vykonaný v zmysle zákona.


Muža policajti zadržali a skončil na ošetrení. "Rozbitý nos, ucho natrhnuté. Robia brutalitu. Vybili si silu," konštatuje miestny. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania, policajti nakoniec zadržali troch mužov. V najbližších hodinách by ich mali obviniť z útoku na verejného činiteľa a spracovať návrh na ich väzobné stíhanie. "Útoku sa mali dopustiť osoby, ktoré už boli v minulosti stíhané za násilnú majetkovú trestnú činnosť," povedal policajný hovorca Pavol Kudlička.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy