Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vonku to vyzerá na jar v plnom prúde. Príde však veľká zmena
Zdielať na

Vonku to vyzerá na jar v plnom prúde. Príde však veľká zmena

BRATISLAVA / Štvrtkové počasie bolo ako vystrihnuté z reklamy na slnečnú a teplú jar a to pritom oficiálne astronomickú jar na Slovensku ani nemáme. 

Veľmi podobný charakter počasia sa očakáva aj v piatok. Do rána bude jasno, alebo takmer jasno. Teplota poklesne na 6 až 1, v dolinách a kotlinách pôjde teplota slabo pod nulu. "Cez deň bude slnečno, ale počas dňa začne od severu oblakov pribúdať a popoludní sa dajú očakávať zrážky na severe a východe. Stále ale bude veľmi teplo. Denné maximu bude od 16 do 22°C. Bude bezvetrie," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 
Pribúdanie oblačnosti už signalizuje príchod zmeny, tentokrát skutočne výraznej. Od severu začne v noci z piatka na sobotu ovplyvňovať naše počasie postupujúci zvlnený studený front a po okraji vysokého tlaku vzduchu nad Škandináviou k nám začne prúdiť studený pôvodom arktický vzduch.

Preto sa u nás postupne zrážky tekuté budú meniť počas soboty na snehové, pričom popoludní sa dá očakávať na severe sneženie. Noc bude ešte nad nulou, ale teplota cez deň bude už rozdelená na chladný sever, kde bude maximálna teplota od 2 do 7°C, na juhu bude ešte od 7 do 14°C.
Rozfúka sa vietor od severovýchodu, postupne priemerná rýchlosť do 30-35, v nárazoch okolo 60 km/h. Silný vietor bude ešte umocňovať pocit chladu. 
Nedeľa už bude pod vplyvom natekajúceho studeného vzduchu. V noci bude snežiť pri teplote od 0 do -8°C, cez deň bude oblakov a aj zrážok menej, a razantne sa zníži teplota. V nedeľu bude chladno, maximálna teplota dosiahne od 2 do 7°C, ale severná polovica a miestami aj na východe od -3 do 1°C. 
Treba sa pripraviť na razantnú zmenu a keď sa dá, načerpať si slnečné lúče do zásoby. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy