Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragická nehoda za tunelom Horelica v smere do Čadce. Vodič uhorel v aute
Zdielať na

Tragická nehoda za tunelom Horelica v smere do Čadce. Vodič uhorel v aute

ČADCA / Život šoféra vyhasol dnes ráno pred Čadcou. Jeho totožnosť zatiaľ nie je známa. Vodič škodovky šiel v protismere a čelne narazil do kamióna. 34 ročný kamionista bol v šoku, po zrážke chcel pomôcť, no osobné auto vzbĺklo.

Pre vážnu dopravnú nehodu tunel Horelica úplne uzavreli a premávku odkláňali po starej ceste.

Kamionista smeroval do Čadce, len čo vyšiel z tunela v jeho pruhu sa priamo na neho rútila škodovka. Nemal šancu zareagovať.

"Vozidlu sa nestihol vyhnúť, došlo k zrážke, po ktorej začalo osobné vozidlo horieť," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

34-ročný kamionista sa aj napriek plameňom snažil vodiča vytiahnuť z auta, chcel mu pomôcť, no nedalo sa."Po príchode na miesto sme zistili, že osobné vozidlo je zasiahnuté požiarom. Vo vozidle bola zakliesnená usmrtená osoba," uviedol veliteľ zásahu Adrián Stenchlák. 

Totožnosť nebohého šoféra zatiaľ policajti nepoznajú, auto malo žilinské evidenčné číslo. "Požitie alkoholických nápojov u vodiča kamiónu polícia nezistila, u vodiča osobného auta bude vykonaná súdna pitva, dodala Balogová. 

"Zasahovalo 7 hasičov a dva kusy techniky, uniknuté látky boli posypané sorbentom," dodal Stenchlák. Štyri hodiny bola cesta uzavretá, sprejazdniť sa ju podarilo krátko po šiestej hodine ráno.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy