Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na hlavnej stanici odstavili vlak s cestujúcimi. Jeden z pasažierov vykazoval známky choroby
Zdielať na

Na hlavnej stanici odstavili vlak s cestujúcimi. Jeden z pasažierov vykazoval známky choroby

BRATISLAVA / Mimoriadna situácia na bratislavskej hlavnej stanici. Vo štvrtok večer tam na niekoľko hodín zdržali vlak na trase Praha - Bratislava - Žilina a uzavreli celý perón. Vo vlaku totiž cestoval muž, ktorý vykazoval známky choroby. Muž bol hospitalizovaný v nemocnici, kde čaká na výsledky testov. K vlaku boli privolaní hygienici.

Vlak z Prahy prišiel na hlavnú stanicu po 19. hodine. Muža s podozrením na koronavírus odviedli do separátneho vozňa. Ostatní cestujúci sa premiestnili. Podľa svedkov pred uzavretím schodíšť vedúcich na perón, niekoľko ľudí vlak opustilo. Ostatní čakali vo vlaku. Miesto strážili policajti v rúškach. Po dezinfekcii vlaku a povolení od hygienikov sa po štyroch hodinách vlak pohol a namieril do cieľovej stanice v Žiline. Muža s podozrením na ochorenie hospitalizovali na infekčnom oddelení v nemocnici na bratislavských Kramároch. Podľa informácii televízie JOJ išlo o 27-ročného muža z okresu Levice.

"Nás tu odstavili na tri hodiny. Ľudia, polovica vlaku vystúpila. Až potom nás zavreli a povedali, že čakajú na hygienikov, či môžu pokračovať ďalej," opísala situáciu cestujúca.

"Z dôvodu nevoľnosti sme k jednému cestujúcemu privolali lekársku službu. Lekárska služba nás požiadala, aby sme počkali s tým, že nám dá informácie, ako bude spoj pokračovať ďalej. Po 23. hodine odišiel," uviedol Aleš Ondrůj, hovorca spoločnosti Regiojet.

"Môžeme potvrdiť, že takéhoto pacienta sme vyšetrili a zatiaľ je hospitalizovaný a čakáme na výsledky jeho testov," uviedla Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásila, že koronavírus dosiahol hranicu, kedy už je pandémiou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy