Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Keď zazvoní zvonec, nemusí to vždy znamenať koniec
Zdielať na

Keď zazvoní zvonec, nemusí to vždy znamenať koniec

BRATISLAVA / Pre pacientov bojujúcich s rakovinou je zazvonenie na zvonček symbol návratu do bežného života. Kým na Slovensku sa s takýmto zvončekom ešte len zoznamujeme cez seriál Jenny, v Amerike je už stálou súčasťou oddelení. Silným zvonením sa s nemocnicou lúčila aj americká triatlonistka Siri Lindley. Pri emotívnej rozlúčke s nemocnicou nechýbali lekári a sestričky.

Siri sa svoje víťazstvo nad rakovinou rozhodla vyzvoniť do celého sveta cez video. Víťaznou rovinkou bola pre Siri tentoraz slávobrána, ktorú jej vytvorili lekári a sestričky a cieľom radostné zvonenie pre vyliečeného pacienta.

Triatlonistka Siri musela vymeniť súperenie medzi športovcami za jednú ťažkú súperku - Rakovinu. Priebeh choroby mapovala aj na jednej internetovej stránke, s prosbou o finančnú pomoc, aby zvládla svoju liečbu. Sama pritom pomáha zvieratám.

Siri bude teraz dostávať každý deň chemoterapiu až do dňa transplantácie. Trénerka amerických triatlonistov, majsterka sveta a triatlonistka č. 1 začala bitku s akútnou leukémiou v decembri. Následne podstúpila transplantáciu kmeňových buniek.

Zvončekový rituál robia pre pacientov aj na konci chemoterapie alebo ožarovania. Tento zvyk sa stal súčasťou nemocníc a kliník po celej krajine. Pacientom zvonček na oddelení dodáva silu bojovať, aby aj oni mohli raz naň silno zazvoniť. A ktovie, či na takýto zvonček raz zazvoní aj seriálová Jenny.

Aby šťastných zvonení pribúdalo, televízia JOJ vyhlásila zbierku pre malých pacientov, ktorí podobný príbeh ako Siri prežívajú práve teraz na onkologických oddeleniach. Stačí poslať prázdnu SMSku na čislo 855 v sieťach všetkých mobilných operátorov. Sumou tri eurá tak podporíte deti s rakovinou prostredníctvom registrovanej zbierky Nadácie televízie JOJ.

Zazvonili si aj moderátori TV JOJ:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy