Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Danko sa vzdá predsedu SNS, Mihál ohlásil návrat do SaS
Zdielať na

Danko sa vzdá predsedu SNS, Mihál ohlásil návrat do SaS

BRATISLAVA / Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko sa vzdá svojej funkcie. Rovnako aj celé vedenie strany. Posty sa budú voliť nanovo v máji. Danko to uviedol v reakcii na odchod Štefana Zelníka. Naopak Jozef Mihál sa vracia späť do svoje materskej strany Sloboda a Solidarita.

​Exposlanec a podpredseda SNS verejne Danka označil ako dôvod neúspechu strany, ktorá vo februárových voľbách dosiahla 3,16 percent hlasov a ocitla sa mimo parlament.

Naopak do strany Sloboda a Solidarita sa vracia Jozef Mihál. Ten opustil stranu Spolu hneď po volebnom neúspechu. Predseda SaS Richard Sulík zdôraznil, že Mihál nemá dopredu sľúbenú žiadnu pozíciu vo formujúcej sa vláde. "Môžem byť napríklad členom poradných orgánov alebo pracovných skupín. Je strašne veľa práce po dvanástich rokoch vlády Fica a Pellegriniho. Kde sa len pozriete, všade je bordel a špina," vyjadril sa Jozef Mihal.

Mihál odišiel zo strany SaS v roku 2017. Po odchode zo strany spolu s Miroslavom Beblavým založil stranu Spolu, ktorej bol neskôr podpredsedom. V parlamentných voľbách, ktoré sa konali 29. februára, sa ako dvojkoalícia s Progresívnym Slovenskom tesne nedostali do parlamentu. Po volebnom neúspechu okrem Mihála skončil na svojom poste aj predseda strany Spolu Miroslav Beblavý.

Danko otvorene o Zsuzsovej a Kočnerovi, Kotleba potvrdil vyhrážky poslancom PS-SPOLU. Pozrite si politickú diskusiu z relácie TV JOJ Na hrane TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy