Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na Lekárskej fakulte UK prerušili výučbu pre podozrenie na koronavírus. Podľa informácií TV JOJ by malo ísť o iránskeho študenta
Zdielať na

Na Lekárskej fakulte UK prerušili výučbu pre podozrenie na koronavírus. Podľa informácií TV JOJ by malo ísť o iránskeho študenta

BRATISLAVA / Na Slovensku zatiaľ testy na rozdiel od okolitých krajín nepreukázali výskyt koronavírusu. Ak sa to zmení, rúšok aj ochranných pomôcok napríklad pre lekárov prvého kontaktu bude podľa premiéra Pellegriniho dostatok.

Podľa slov premiéra sa rokuje a robí prieskum trhu s vybranými firmami, ktoré by vedeli dodať ochranné rúška. Naskladnené by mali byť počas tohto víkendu. Navyše ak by to bolo nevyhnutné, premiér má aj prísľub od maďarského premiéra Viktora Orbána, že keby sme potrebovali rúška napríklad zajtra, tak Maďarská republika nám okamžite poskytne primeraný počet.


Na to, aby nemocnice zvládli prvú vlnu, majú podľa Pellegriniho dostatok rúšok. Navyšovanie zásob je podľa neho len pre prípad veľkej epidémie, kedy by bolo treba použiť desaťtisíce kusov v priebehu niekoľkých dní. 

"Máme celý menežment viac-menej pokrytý," vyjadril sa Marian Kollár zo Slovenskej lekárskej komory. Aktuálne je 306 vzoriek na ochorenie COVID-19, teda koronavírus negatívnych. Na Slovensku tak koronavírus doteraz nebol potvrdený.

Na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského prerušili výučbu pre podozrenie na koronavírus

Dnes predpoludním na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave zistili, že jeden zo zahraničných študentov LF UK prejavoval príznaky infekčného ochorenia. „Okamžite sme kontaktovali príslušné orgány,“ vyjadril sa dekan fakulty Juraj Šteňo.

Ten z preventívnych dôvodov nariadil prerušiť výučbu a udeliť študentom študijné voľno do pondelka. Všetkým zamestnancom udelil pracovné voľno do 9. marca do 12:00 hod. „Vzhľadom na výskyt koronavírusu v ostatných krajinách berieme situáciu vážne, a preto pre istotu prijímame toto opatrenie s cieľom predísť aj najmenším pochybnostiam,“ dodal dekan. 

Podľa informácií TV JOJ by malo ísť o študenta iránskeho pôvodu. Či ide o ďalší planý poplach alebo možného prvého nakazeného Covidom - 19 na Slovensku, zatiaľ známe nie je. Každopádne prví dvaja študenti z Maďarska, u ktorých koronavírus potvrdili, sú iránskej národnosti a Irán nedávno navštívili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy