Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lekári a JOJkári spojili sily. V seriály Jenny ukážu skutočný svet tínedžerky trpiacej leukémiou a jej najväčšiu túžbu
Zdielať na

Lekári a JOJkári spojili sily. V seriály Jenny ukážu skutočný svet tínedžerky trpiacej leukémiou a jej najväčšiu túžbu

BRATISLAVA / Už v nedeľu začína unikátny projekt, keď svoje sily spojili lekári Národného ústavu detských chorôb s autormi nového JOJ-kárskeho seriálu Jenny a odborné rady poskytla aj nadácia Deťom s rakovinou. To všetko preto, aby sme mohli ukázať skutočný a verný svet a liečbu tínedžerskej pacientky s leukémiou, aký sa denne odohráva na slovenských oddeleniach. Najväčšou túžbou seriálovej Jenny je zazvoniť na zvonček pri odchode z oddelenia, čo znamená, že odchádza ako úspešne doliečený pacient. Z filmového zvončeka sa už teraz stáva zvonček nádeje.

"Dieťa si môže zazvoniť na celé oddelenie pri odchode z nemocnice, že tú prvú časť liečby vyhralo," vysvetľuje čarovný zvuk zvončeka herečka Táňa Pauhofová. "A konečne môže ísť domov," dodáva predstaviteľka Jenny. 

"Keď zazvoní zvonec, nemusí to znamenať koniec," hovorí s úsmevom Alena Stračiaková, moderátorka TV JOJ. "Zvonenie, ktoré dáva nádej," povedal aj moderátorský kolega Jozef Kuriľák. "Pre šťastný začiatok," pridal sa Ján Mečiar. "To nie je koniec, to je nový začiatok," dodal Ján Koleník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy