Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nebezpečný šperk pre odvážne dámy
Zdielať na

Nebezpečný šperk pre odvážne dámy

Žezlo v módnych trendoch šperkov by túto zimu mohlo patriť skleneným snehovým vločkám

K zime patria roláky, šály, no dekolty sú v nich zahalené. Keď nastane vhodná príležitosť, mohli by sme siahnuť aj po odvážnejšom umeleckom diele. V čase Vianoc a blížiacich sa plesov, prichádza inšpirácia priamo z prírody. Vločka.

Snehová vločka môže túto zimnú sezónu pokojne prebrať žezlo v módnych trendoch šperkov. Je sama o sebe krehká a nádherná. Preto je sklenený lesk ako stvorený na jej zhmotnenie do podoby prívesku. Práve taký sme objavili na výstave s vianočnou tematikou v Bratislave.

Sklár Jaroslav Matrka pracuje so sklom už 50 rokov. Dekorácie od výmyslu sveta z neho vyrába dve desaťročia.

joj.sk

Priehľadné i pieskové vločky pán Ján pôvodne zamýšľal ako ozdobu na vianočný stromček. No my sme pre ne našli originálnejšie využitie. Najkrajšie budú visieť na priesvitnom silone alebo striebornej retiazke na krku. Okrášlili by ste sa týmto ručne vyrábaným šperkom? To sme sa opýtali aj ľudí v priloženom videu.

Pravdou je, že umelecký skvost zo sklenených polotovarov sa musí nosiť s gráciou aj veľkou opatrnosťou. Rovnako ako pri jeho výrobe, si môže pri prudkých nárazoch vyžiadať aj pár kvapiek krvi. Pokiaľ sa naň necítite, skúste porozmýšľať nad podobne hodnotným šperkom. Aj z dreva, kože, drôtu, či prírodných kamienkov môžu vzniknúť pod rukami milovníkov umenia jedinečné diela.      

Vo videu sa dozviete, akým doplnkom dávajú prednosť dámy. Ukážeme vám rôzne iné šperky a názor samotného výrobcu na nápad sklenenej vločky ako módneho hitu tejto zimy.

Zdielať na

Najčítanejšie správy