Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Počet nakazených chrípkou pribúda. Vyučovanie museli prerušiť v takmer 300 školách
Zdielať na

Počet nakazených chrípkou pribúda. Vyučovanie museli prerušiť v takmer 300 školách

ORAVA / Vo viacerých oravských dedinách, ale aj v meste, majú predčasné prázdniny. Postarala sa o ne chrípka. Choré deti sa liečia a zdravé si užívajú voľno. Počet nakazených chrípkou rastie na celom Slovensku a vyučovanie je prerušené v takmer 300 školách. Najhoršia situácia je v Bratislavskom kraji. Najnižšia chorobnosť je v Banskobystrickom kraji.

"Chcela by som poprosiť rodičov, aby nedávali choré deti do školy, je to kvapôčková infekcia, v pondelok máme 10% chorých a v piatok už 30%," vyjadrila sa riaditeľka ZŠ a MŠ Krušetnica Mária Olešová. Pokým v Bratislave majú prázdniny tak či tak, na Orave v niektorých školách majú prázdniny práve pre chrípku. Škola v Krušetnici je už zavretá od piatku. Chýbalo tu viac ako 40% detí. "Okrem detí sme mali choré pani asistentky, aj učiteľky, situácia taká, že nemal, kto učiť. Máme aj zatvorenú materskú školu. Chýbalo nám až 55% detí," podotkla  riaditeľka Mária Olešová.

Podobná situácia je aj v Nižnej na Orave. "V piatok nám chýbalo až 31% detí, prerušili výchovno vzdelávací proces od 15 -19. februára," povedal Ľubomír Ivan, ZŠ a MŠ Nižná. A aj v Dolnom Kubíne v mestskej časti Kňažia je od zajtra škola zavretá. Chrípka je však rozšírená na celom Slovensku.  "V 7. kalendárnom týždni 2020 bolo hlásených 78 380 akútnych respiračných ochorení (ARO) vrátane chrípky. Chorobnosť v porovnaní s predchádzajúcim týždňom stúpla o 0,6 %," informovala hovorkyňa ÚVZSR Dáša Račková.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy