Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Výbuch paneláku v Prešove zažil aj Maroš. Prišiel pri ňom o handbike aj o špeciálne upravené auto
Zdielať na

Výbuch paneláku v Prešove zažil aj Maroš. Prišiel pri ňom o handbike aj o špeciálne upravené auto

PREŠOV / Výbuch na Mukačevskej ulici v Prešove vlani v decembri zažil aj nádejný paraolympionik. Maroš býva so svojou priateľkou vo vedľajšom paneláku. Aj ich zasiahla tlaková vlna. Maroš prišiel dokonca o svoj obľúbený handbike a o špeciálne upravené auto.

Maroš skončil po nehode na motocykli na vozíčku. Je tomu už viac ako 20 rokov. Spolu s priateľkou bývajú v paneláku na Mukačevskej ulici. Ich panelák je ten vedľa toho, ktorý vlani na Mikuláša vybuchol. Obaja boli vtedy doma. "Sedel som na gauči a ma z nej posunulo až tak, že som z neho skoro vypadol," spomína  na deň výbuchu hanbiker Maroš Orečný. 

Jeho priateľku odhodila tlaková vlna z kuchyne až do chodby. Ani jedno okno nezostalo na byte celé. A nielen to. Po nehode istý čas robil aj taxikára, aby si zarobil na prvý vytúžený handbike. Výbuch mu teraz jeden zničil a sutiny, ktoré sa po výbuchu zosypali na autá parkujúce pod bytovkou zničili aj jeho špeciálne upravené auto. Sami si však uvedomujú, že v porovnaní si susedmi sú oni ešte tí, ktorí mali v podstate šťastie. "My sme neprišli o veľa, keď sa to tak vezme, tí z paneláku 7 nemajú nič," vraví Maroš. 

"Mne strašne chýba ten pohľad, veľmi veľa ľudí sme odtiaľ poznali," vraví Marošova priateľka Alena a ukazuje cez okno na prázdne miesto, kde ešte pred pár mesiacmi stál panelák. 

​Na mieste na ktorom stal panelák zostali len základy. Maroš teraz čaká na príspevok na nové auto. Handbike sa pokúsili dať opraviť. Je to človek, ktorý sa napriek nepriazni osudu nevzdal. Slovensko už reprezentoval na viacerých podujatiach svetového pohára v zahraničí. Štartoval dokonca aj na maratóne v Bejrúte. Domov si odtiaľ doniesol štvrté miesto. Tento rok sa snažil dostať na paraolympiádu. Nevyšlo mu to pre nečakaný operačný zákrok. "Dúfajme, že o štyri roky v 2024 sa to podarí tá paraolympiáda," dodal s úsmevom Maroš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy