Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Emku († 4) zabila zastávka: Po tragickej udalosti v Myjave sa začalo trestné stíhanie
Zdielať na

Emku († 4) zabila zastávka: Po tragickej udalosti v Myjave sa začalo trestné stíhanie

MYJAVA / Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti s tragédiou, ktorá sa stala na Myjave. Po páde autobusového prístrešku zahynulo štvorročné dievčatko. Dvojročný chlapček je hospitalizovaný s vážnymi zraneniami. Ako je možné, že došlo k prevráteniu konštrukcie, nám vysvetlil statik, ktorému sme ukázali zábery z miesta nešťastia.

​"Vpredu zlyhalo to kotvenie, tam došlo k obtekaniu vzduchu, tá konštrukcia, keď je ľahká, tak sa nadvihne a ona potom je v takom nestabilnom stave, že pokiaľ to tie druhé prvky nezachytia, tak dôjde k prevráteniu," vysvetlil statik Jozef Závacký. Takto vysvetlil statik to, prečo došlo k včerajšej tragédii. Prístrešok na zastávke spadol na päťčlennú rodinu. 4-ročné dievčatko neprežilo. Jej o dva roky mladší braček bojuje o život v nemocnici. Podľa statika na prvý pohľad udržiavaný prístrešok nebol v dobrom stave.

"Nebolo to ani dobre zakotvené, neboli tam ani dobré základy. Tu zrejme zlyhalo kotvenie konštrukcie do základu. Slabé zvary, aj konštrukcia - tam sa netreba čudovať. Malo to 27 rokov, to skorodovalo," zhodnotil statik. "Nie je to tak, že by sme sa na to vykašľali, kontrolujeme to," povedal primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.

Podľa statika je podobných stavieb na Slovensku v rovnakom stave neúrekom. "Často chýba dokumentácia. Takéto drobné stavby sa podceňujú," vyjadril sa statik. Prístrešok, ktorý zabíjal, mesto už odstránilo. Na mieste horí viacero sviečok. "Som predstaviteľ mesta, tiež mám v noci myšlienky, či sa tomu nedalo zabrániť, som z toho smutný," povedal primátor mesta Myjava. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie zo zločinu usmrtenia a trestného činu ublíženia na zdraví," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková.

Vietor na Myjave strhol zastávku na dve deti. Jedno zomrelo. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy