Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Autentické zábery: Slováci prilietajú z Číny špeciálom
Zdielať na

Autentické zábery: Slováci prilietajú z Číny špeciálom

ČÍNA/ČESKO/SLOVENSKO / Dvaja Slováci, ktorí boli v Číne, priletia s piatimi Čechmi do Prahy, odtiaľ ich odvezú do Banskej Bystrice. Autentické zábery z časti tohto prevozu nakrútil mladý Čech. Cestuje spolu s ďalšími Európanmi, vrátane spomínaných dvoch Slovákov. Vo videách mladík ukazuje ľudoprázdne ulice Wu-Chanu, presun na francúzsku ambasádu a na letisko, odkiaľ odleteli do Paríža.

Špeciál so slovenskými a českými cestujúcimi by mal priletieť do Čiech okolo 10 až 11 hodine. Nepristane síce na terminále pre verejnosť, ale na terminál 4, ktorý je vyčlenený pre vládne a vojenské špeciály. 

Ministerstvo zahraničia potvrdilo, že lietadlo mali na ceste z čínskeho Wu-Chanu meškanie. Ja juhu Francúzska už si Čechov a Slovákov prevzal vojenský špeciál a cez Brusel naberie kurz Praha.

Na letisku sa skupina Čechov a Slovákov rozdelí, Česi ostanú na infekčnom oddelení v nemocnici na Bulovke. Na Slovákov budú čakať špeciálne upravené rýchle sanitky, ktoré si po prílete prevezmú oboch cestujúcich a okamžite naberú smer Banská Bystrica. Podľa hlavného hygienika počas päťhodinovej cesty sa budú zdravotníci snažiť, aby sa cestujúci nedostali do blízkeho kontaktu so svojim okolím. Lekári budú v špeciálnych oblekoch, bude treba urobiť niekoľko vyšetrení, v karanténe budú dva týždne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy