Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pre prokurátora Šufliarskeho stále platia bezpečnostné opatrenia
Zdielať na

Pre prokurátora Šufliarskeho stále platia bezpečnostné opatrenia

BRATISLAVA / S Marianom Kočnerom sa spájajú nielen osudy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ale aj ďalších mien. Napríklad kedysi druhý muž generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky. O svoj post prišiel práve pre komunikáciu s Kočnerom. Naopak pri vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka vysvitlo, že mŕtvi už mali byť aj samotný Šufliarsky, či prokurátor Źilinka a tiež advokát Daniel Lipšic. Samotný Kočner v komunikácii dokonca Šufliarskeho označil arcidiablom.

Časť komunikácie medzi Marianom Kočnerom a Petrom Šufliarskym zverejnil Igor Matovič a tvrdil, že išlo o takmer 430 správ. Šufliarsky oponoval. Komunikácia s Kočnerom vraj prebehla od januára do júla 2017 a Kočner ho vraj kontaktoval 9-krát. Vyšetrovanie jeho slová neskôr potvrdilo. "Môj vzťah s Marianom Kočnerom nebol de facto žiadny v tomto prípade, nie som spomínaný so žiadnym so svedkov a ani ako osoba, ktorá by mala nejakým osobám pomôcť v komunikácii," vyjadril sa Peter Šufliarsky. 

Vyšetrovanie napokon aj ukázalo, že prokurátora Šufliarskeho chcel niekto dať aj odstrániť. Tá príprava vraždy mala vyvrcholiť a odstrániť ma z funkcie, pretože mala byť poskytnutá nejaká pomoc alebo ochrana osobám, ktoré  snáď sú v súčasnosti trestne stíhané a budú aj odsúdené," dodal Šufliarsky. 

Reč je o ľuďoch, ktorí sú v dnešnej dobe už odsúdení, alebo čelia obžalobe v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej - Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó,  Zoltán Andruskó, Miroslav Marček. Všetci štyria boli v auguste obvinení aj pre prípravu a objednávku úkladnej vraždy dvoch prokurátorov a advokáta. V tejto veci zatiaľ Marian Kočner obvinený nebol. "Pevne verím, že bude vznesené ešte jedno obvinenie, osobe, ktorá mala eminentný záujem tieto osoby, vrátane mňa, odstrániť a verím, že vyšetrovanie k tomu bude spieť. Hovoríme o Marianovi Kočnerovi," uviedol advokát Daniel Lipšic. 

"Z vyšetrovania mám dobrý pocit, orgány činné v trestnom konaní konajú razantne a snáď sa podarí aj objednávateľa alebo objednávateľov zistiť," dodal Šufliarsky. 

Paradoxne sa do očí ľuďom, ktorí čelia obvineniu aj v prípade prípravy vraždy prokurátorov a Daniela Lipšica, advokát pozerá do očí často, keďže v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice je splnomocnencom rodiny Kuciakovcov. "Snažím sa to brať profesionálne a mám nadhľad a žiadne emócie sa nesnažím prejavovať a popravde, ani ich necítim. Kľúčové je, aby bola dosiahnutá spravodlivosť," dodal Lipšic. 

"V rovnaký výsledok dúfa aj prokurátor Žilinka, ktorý sa dokonca do Pezinka prišiel pozrieť na pojednávanie. Na pojednávanie sa nechystá prísť pozrieť Šufliarsky, ktorý priznáva, že pre neho stále platia aj bezpečnostné opatrenia. "Ale človeka takéto trestné veci len zocelia, ale stáva sa opatrnejším. Ja som v tomto prípade nad vecou, ja tie osoby uvidím, keď tá vec dúfam, že príde až na súdne pojednávanie," uzavrel Šufliarsky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy