Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chodkyňu (73) zrazilo auto a odhodilo ju viac ako 20 metrov. Vodič z miesta nehody ušiel
Zdielať na

Chodkyňu (73) zrazilo auto a odhodilo ju viac ako 20 metrov. Vodič z miesta nehody ušiel

PREŠOV / Život 73-ročnej ženy vyhasol v piatok večer potom, ako ju zrazilo auto. Kto ho šoféroval, vyšetruje polícia. Vodič na mieste nehody nezastavil a telo chodkyne odhodilo o viac ako 20 metrov.

Prešovčanka (73) bývala iba kúsok od miesta, kde ju zrazilo auto. Ťažko zranenú ju našli pri ceste náhodní okoloidúci, ktorí jej privolali pomoc. Ten, kto ju zrazil, na mieste nezastavil a nechal ju nevládne ležať na zemi. "Tu ju zachytil a tam ju až odhodilo," uviedol syn obete Róbert Seman. "Na tiesňovú linku sme dostali informáciu o tom, že bola zrazená žena, ktorá nedýcha. Na pomoc sme vyslali záchranárov, tí jej však už nedokázali pomôcť a lekár konštatoval smrť," informovala hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová.

Policajti na mieste zaisťovali stopy. Cestu museli v oboch smeroch počas dokumentovania uzavrieť. "Vodič po zrážke nezastavil, z miesta nehody odišiel preč a neposkytol pomoc, hoci tak mohol urobiť bez toho, aby mu hrozilo nebezpečenstvo," povedala Jana Ligdayováhovorkyňa KR PZ Prešov. "Také niečo by sa nemalo stávať," poznamenal Róbert Seman.

To, či už je známe, kto auto šoféroval, polícia zatiaľ nezverejnila. "Že nejaký mercedes, bolo mi povedané. Neviem (ani či muž alebo žena),povedal Róbert Seman. "Vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a neposkytnutie pomoci," potvrdila Jana Ligdayová. "Už keď niečo také sa stane, aspoň by som zastavil a dal prvú pomoc," dodal syn usmrtenej ženy. 

Policajti varujú vodičov aj na nepriaznivé podmienky na cestách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy