Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žiarska nemocnica za smrť dieťaťa nemôže
Zdielať na

Žiarska nemocnica za smrť dieťaťa nemôže

Zdroj: TV JOJ

Žiarska nemocnica nezavinila úmrtie nenarodeného dieťaťa 23-ročnej rodičky

"Po dôkladnom preštudovaní zdravotnej dokumentácie a analýze celého prípadu neboli zistené žiadne nedostatky v poskytovaní zdravotnej starostlivosti pani Eliške T., a teda nedošlo k porušeniu zákona," uvádza sa okrem iného v rozhodnutí úradu.

"Nešťastie sa stalo ešte ráno 16. októbra tohto roku. V súvislosti s týmto incidentom sme zriadili internú vyšetrovaciu komisiu, ktorá vylúčila odborné zlyhanie. Okamžite sme požiadali aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou o prioritné začatie nezávislého prešetrovania tohto prípadu, aby sa zabránilo ďalšiemu stresu pacientky a členov jej rodiny, ako aj zamestnancov našej organizácie," povedal dnes riaditeľ NsP v Žiari nad Hronom Rastislav Kubáň.

Dodal, že nešťastnú udalosť žiarski zdravotníci považujú za obrovskú osobnú tragédiu rodičky i jej rodiny a s Eliškou T. i jej rodinou súcitia. Dôrazne sa však ohradzujú voči tvrdeniam, že pochybili.

Riaditeľ preto považuje za nevyhnutné uviesť vec na pravú mieru. Po doručení rozhodnutia Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, pobočka Banská Bystrica 21. novembra a po uplynutí lehoty na odvolanie sa proti tomuto rozhodnutiu, ktorú nevyužila ani jedna zo zainteresovaných strán, považuje za korektné o prípade informovať.

Ďalšie informácie a podrobnosti zo stanoviska úradu zverejnia zdravotníci v piatok 5. decembra na tlačovej konferencii v Banskej Bystrici.

Zdielať na

Najčítanejšie správy