Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Psík, ktorému niekto nakvapkal do očí žieravinu, podstúpi operáciu. Polícia pátra po páchateľovi
Zdielať na

Psík, ktorému niekto nakvapkal do očí žieravinu, podstúpi operáciu. Polícia pátra po páchateľovi

BARDEJOV / Polícia stále nepozná človeka, ktorý beštiálnym spôsobom pripravil o zrak bezbranného psíka - páchateľ mu do očí nakvapkal žieravinu, ktorá mu ich rozleptala. Psíkovi dali dobrovoľníci meno Oskar a zajtra podstúpi operáciu. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Psík, ktorému niekto vypálil oči žieravinou, na ulici len stál alebo sedel a bál sa akoby vykročiť do tmy a neznáma. Dnes je už na tom lepšie. Na prvý pohľad si nik nevšimne, že mu niečo chýba. Je veselý, vrtí chvostom a aj keď nevidí, skáče a otáča sa za hlasmi.

​Oskar sa po prvotnom šoku osmelil. Pohybuje sa sám a dokonca si zvykol aj na meno, ktoré mu dali. Ňufákom občas narazí, ale problém mu nerobia ani schody.

Napriek postihnutiu, ktoré má, sa ozvali stovky ľudí, ktorí by si ho chceli osvojiť. Jeho záchrancovia nateraz nevedia, ako budú z toho množstva ponúk vyberať a či vôbec. "No zvykol si už na mňa, uvidíme, to budeme musieť premyslieť," vraví Soňa Michalčinová z občianskeho združenia Šanca. Boli by neradi, ak by zažíval ďalší šok. Už zajtra sa s ním chystajú na operačný zákrok. Veterinári ho odporúčali aj preto, aby mu do vypálených očí nezašla nejaká infekcia. "Vlastne mu budú zašívať očičká, takže to bude nejaká forma plastickej operácie," vysvetlila Soňa. 

O vinníkovi, ktorý mu to urobil zatiaľ nemajú hodnoverné informácie. Možno niekoho inšpiruje nemalá odmena, ktorá je za dolapenie toho, koho aj ťažko nazvať človekom. Informácie o konkrétnej osobe zatiaľ nemá ani polícia.

"Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre týranie zvierat. Bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť," dodal policajný hovorca Igor Pavlík. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy