Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Prvé bábätká roka 2020, detský plač sa najskôr ozval v Bratislave
Zdielať na

VIDEO: Prvé bábätká roka 2020, detský plač sa najskôr ozval v Bratislave

BRATISLAVA / Teraz vám predstavíme prvých malých človiečikov narodených v tomto roku, teda prvé slovenské novorodeniatka. Tie urobili radosť nielen svojim rodičom, ale aj zdravotníkom.

Bratislavská nemocnica. Tu sa prvý detský plač na pôrodnej sále ozval 10 minút po polnoci. Na svet sa prihlásil Viliam. Vilko sa posnažil, aby bol prvým dieťaťom. No víťazstvo mu ostalo v Bratislave. Predbehol ho iný chlapček, v pôrodnici vzdialenej 200 kilometrov od Bratislavy. 

Maxim sa narodil v Kysuckej nemocnici v Čadci.  Jeho narodenie sprevádzalo priam magické usporiadanie čísiel: 1. 1. 2020 sa na svet prihlásil 20 sekúnd po polnoci. Mamina nám prezradila, že keď svojmu synčekovi vyberali meno, riadili sa aj kalendárom. "Páčilo sa nám Max a Maxim je v kalendári deň pred mojími narodeninami tak, aby sme oslavovali spolu, tak sme nechali Maxim," povedala mamička Michaela Kováčiková.  Pri príchode na svet vážil 4100 gramov a meral 54 centimetrov. 

Plač sa už ozýval aj o ďalšie stovky kilometrov. Na východe v Prešove sa o slovo na tomto svete prihlásil Maximilián. Mamka s oteckom stihli ešte príchod Nového roka. Do pôrodnice prišli o pol jednej v noci a už o 20 minút bola mamička na pôrodnej sále. "Neboli sme doma, boli sme na návšteve, prišli sme do nemocnice a išli sme na vec," opísal pôrod otecko  Pavol Kozák . Len dopoludnia sa na tom istom oddelení ako Maximilián narodili ďalšie štyri novoročné deti. Maximiliánovej mamičke to dalo zabrať, i keď to bol pre ňu jej šiesty pôrod. No počas našej návštevy sa už cítila dobre. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy