Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sú povolania, ktorých sa sviatočné voľno netýka. Do nemocníc zavítali Čaputová aj Pellegrini
Zdielať na

Sú povolania, ktorých sa sviatočné voľno netýka. Do nemocníc zavítali Čaputová aj Pellegrini

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA / Vianočné sviatky by mal každý tráviť v kruhu milujúcej rodiny. No nie každý má tú možnosť. Sú povolania, pri ktorých nerozhoduje, či je alebo nie je sviatok. A práve ľudí, ktorí v sviatočné dni namiesto oddychu s blízkymi pomáhajú iným, navštívila v Bratislave prezidentka Zuzana Čaputová. Pozadu neostal ani premiér Peter Pellegrini, ktorý zavítal do detskej fakultnej nemocnice a na hasičskú stanicu V Banskej Bystrici. Neprišiel však s prázdnymi rukami.

Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila novorodenecké oddelenie v bratislavskej ružinovskej nemocnici. "Ja vám ďakujem za vašu prácu, skvelý výkon, O to viac, že dnes sú ľudia doma so svojimi rodinami a vy to trávite starostlivosťou o iných, takže ja vám ďakujem a je mi cťou. Ďakujeme. Krásne sviatky," povedala pri príchode prezidentka Zuzana Čaputová. 

Prezidentka navštívila aj mamičky s deťmi, ktoré sa narodili tesne pred Vianocami. "Veľmi ma samozrejme potešilo stretnutie s bábätkami, popestovala som si niektoré bábätká, bolo to veľmi milé," dodala prezidentka. Šancu mať spoločnú fotografiu s prezidentkou využili službukonajúci lekári aj sestry a došlo aj na selfie. 

Prezidentka priniesla aj darčeky 

Prezidentka priniesla čerstvým mamičkám drobné darčeky pre deti, no aj ju prekvapili drobnou pozornosťou. "Dovolili sme si dať pani prezidentke takú malú spomienku, ktorú dávame všetkým mamičkám, základné údaje o pôrode... odfotiť stránku z pôrodnej knihy," uviedla vedúca lekárka pôrodnej sály Petra Oťapková. Prezidentka totiž v ružinovskej nemocnici rodila svoju druhú dcéru. 

Zuzana Čaputová potom navštívila operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby a napokon aj stanicu mestskej polície v Pezinku, kde žije.

Na návšteve bol aj premiér

Aj pod stromčekom v nemocnici sa objavili darčeky, premiér, ktorý do Banskej Bystrice pricestoval na sviatky za svojou rodinou sa stavil v nemocnici a priniesol deťom okrem hračiek aj práčku so sušičkou pre personál. Momentálne tam prebieha rekonštrukcia a to za plnej prevádzky. "Je to ťažké, lebo to ide za plného chodu a budú takto musieť vydržať ešte dva roky," vraví premiér. 

A rekonštrukciu by určite privítali aj banskobystrickí hasiči, ktorých stanica tie moderné parametre už dávno nespĺňa. "Budeme riešiť pozemok plus výdavky na stanicu, aby to bolo na úrovni 21. storočia," dodal Pellegrini. 

Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy