Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Silvester klope na dvere. V akom štádiu sú prípravy oslavy Nového roka v Bratislave, Prahe či neďalekej Viedni?
Zdielať na

Silvester klope na dvere. V akom štádiu sú prípravy oslavy Nového roka v Bratislave, Prahe či neďalekej Viedni?

SLOVENSKO / V hlavách už asi všetci máme Vianoce, no už je najvyšší čas myslieť aj na silvestrovské veselie. Ak ho chcete stráviť mimo domova, možno je už aj neskoro. Potvrdiť to môžu aj hoteliéri, ktorí každý rok musia zvládať koncoročný návrat silvestrovských turistov. Zisťovali sme, v akom štádiu sú prípravy na oslavy Nového roka v Bratislave, Prahe či neďalekej Viedni

Viedeň si zachováva svoju noblesu aj počas silvestrovských osláv, kde veľa ľudí zakotví práve na večierkoch v hoteloch. Jeden z hotelov v centre mesta sa napríklad presunie v čase do obdobia 20-tych rokov. Troj alebo päť-chodovú večeru vytancujú hostia pri učení sa Charlestonu.

Ľudia si do Nového roku prajú len to najlepšie, no zažívať to chcú aj počas Silvestra."Dlhodobo bojujeme za to, aby si ubytovacie zariadenia vytvorili balíky, lebo práve takéto balíky vedia toho návštevníka udržať dlhšie v destinácii," uviedol Maroš Plitko, hovorca Bratislava Tourist Board. 

Zabávať sa pri príprave jedla bude aj šéfkuchár Jaroslav Žídek. "Pripravujeme bufet. Jedna časť je klasická, druhá časť sú veci ala minute, krájame veľké roast beefs a pečené prepelice. A ďalšia časť som já, keď otvárame ustrice, krájame dobré syry," priblížil Žídek. 

Podľa riaditeľa jedného z pražských hotelov sa turisti chcú v európskych mestách cítiť ako v rozprávke."Máme pripravenú lusuxnú večeru na tému 5 elementov. Chodia k nám Američania, pre nich je Praha rozprávkou. Takisto aj Nemci a Angličania sa práve v tomto období opätovne vracajú do Prahy," potvrdil Mario Egger, generálny manažér luxusného pražského hotela Augustine.

S počtom turistov rastú aj ich nároky, za kvalitný Silvester plný dobrého jedla a zábavy si neváhajú aj priplatiť. V hoteloch na podobnej úrovni sa Silvestrovský večer začína na sume 200 eur v Prahe, vo Viedni okolo 250 eur a v Bratislave približne 120. 

Tradičná vianočná idylka sa vytráca. Bude rok 2019 najteplejším v histórii meraní? Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy