Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V krízovom centre v Jelenci bola po nehode veľmi emočná situácia. Rodinám pomáhali psychológovia
Zdielať na

V krízovom centre v Jelenci bola po nehode veľmi emočná situácia. Rodinám pomáhali psychológovia

JELENEC / Autobus smeroval z Nitry do obce Jelenec a práve z tejto obce bolo aj najviac cestujúcich - teda zrejme aj obetí nehody. Podľa informácií TV JOJ je medzi doteraz identifikovanými obeťami 6 tínedžerov vo veku 15 až 17 rokov. V miestnom kultúrnom dome zriadili krízové centrum. Aktuálnu situáciu na mieste sledovala reportérka TV JOJ Silvia Mračnová.

Do kultúrneho domu v obci Jelenec prichádzali krátko po nehode ľudia. Starosta obce Ivan Varga na sociálnej sieti zdieľal prosbu o pomoc pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Do kultúrneho domu prišla aj ministerka školstva Martina Lubyová.

V kultúrnom dome v Jelenci bola veľmi emočná situácia. Rodinným príslušníkom museli pomáhať nielen lekári, ale aj psychológovia. "Pracovali sme s tými klientmi, ako kedykoľvek v minulosti pri podobných udalostiach, tzv. že ešte aj v tejto chvíli nevieme celkom presne, všetky informácie, ktoré sú potrebné na to, aby sme mohli rodinám poskytovať iné, ako starostlivosť a predpokladá sa, že potrvá ešte niekoľko hodín," uviedol Radovan Bránik, vedúci tímu Modrého anjela. 

Mnohí ľudia potrebovali nielen odbornú pomoc, ale aj upokojujúce lieky. Okrem množstva psychológov zasahovali aj desiatky záchranárov, pracovníci z červeného kríža a prišiel aj Biskup. Až do nočných hodín zostávali v kultúrnom dome rodiny obetí spoločne s odbornou pomocou psychológov, ako aj záchranárov.

Pozrite si celý rozhovor s Radovanom Bránikom: 

"Situácia sa s prichádzajúcou nocou zhoršuje. S každom hodinou, s každom minútou v neistote. Tí ľudia sú stále viacej vyčerpaní, unavení. Nám neostáva iné, len byť pri nich a čakať, kým budeme mať 100 percentné informácie," dodal Bránik. 

Najčítanejšie správy